KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

TONDACH® Műemléki Séták - Tata

Tata, 2015. június 3.

A Tondach Magyarország Zrt. és a Komárom - Esztergom Megyei Építész Kamara közös szervezésében a közelmúltban egy igazán különleges rendezvényen vehettek részt a megye építészei. A rendhagyó konferencia nagyon kedvező fogadtatásra talált, melyről a helyi televízió is beszámolt.
A Tondach, mint a hagyományos magyar kerámiacserép gyártás örököse, és ez által a kerámia hagyományok őrzője, komoly szerepet játszik az örökségvédelemben. Az elmúlt években országszerte több száz műemlék épület újult meg TONDACH® kerámia tetőcseréppel.

Csodálatosan helyreállított műemlékeket találhatunk Budapesten, Pécsen, Székesfehérváron, Győrben és még sorolhatnánk, ám kiemelkedő gyöngyszem a megújult műemléki környezet szempontjából Tata városa. Ide invitálta az érdeklődő építészeket a Tondach és a helyi Kamara egy építészettörténeti konferenciával egybekötött sétára.
A program a Tatai Vár gótikus lovagtermében indult, ahol Tarjányi Róbert, a Tondach Magyarország Zrt. mérnök-tanácsadója köszöntötte a több, mint 50 építészt, majd pedig Michl József, Tata Város polgármesterének nyitó előadása következett. A polgármester úr egy szemléletes prezentációval mutatta be a városban történt felújításokat és a közeljövőre tervezett további projekteket. Ezt követően Híves Zsolt építész, a Tondach Magyarország Zrt. projekt tanácsadója tartott egy művészettörténeti alapokra helyezett előadást az elmúlt korok építészeti stílusairól, hangsúlyt fektetve a tetőmegoldásokra. Kövesdi Mónika muzeológus különleges előadása után, melyben a tatai cserép- és téglagyártás történetébe nyerhettünk bepillantást, a program sétával folytatódott.
Markos Anikó, a Kamara elnöke szakmai vezetésével az Esterházy-kastély egyedi tetőszerkezetét tekinthették meg a résztvevők, majd a Nagytemplom tető szintjére és tornyába kapaszkodott föl a lelkes csapat, ahol a Fellner Jakab által tervezett barokk fedélszékről Besey László statikus mérnök mesélt el kulisszatitkokat.

A város további műemlékeiből városnéző kisvonaton kaphattak ízelítőt a szakmai nap résztvevői: fedeles Esterházy lovarda, vízi Vágóhíd, Hotel Kristály, Forrás Ház, Kiskastély és nyári konyha (Angol-park), Nepomucenus-malom (Német Nemzetiségi Múzeum), Vaszary János Általános Iskola, Czifra malom.

Képek


Létrehozás időpontja: 2015-06-25 06:00:59
Utolsó módosítás időpontja: 2015-06-25 06:04:56
Cimkék: Tondach, Komárom - Esztergom Megyei Építész Kamara; Beküldő: Vinitor Ágnes, Tatai Mária
Megtekintések száma: 3826
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=42887

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat