KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

XII. Építész-KÉSZ-regatta

Balatonlelle – Keszthely

2019, május 17-18-19

2019-ben ünnepeljük a 100 éve alapított Bauhaust, mint intézményt, mely alapjaiban változtatta meg az építészetről, térről, művészetekről, formatervezésről, vizualitásról, lakáskultúráról alkotott véleményünket, addigi gyakorlatunkat. A Bauhaus itthon is jelentősen módosította a modern kultúráról vallott elképzelésünket, nem utolsó sorban honfitársaink fontos szerepet játszottak annak működésében. Az idei Építészregattán erről is megemlékezünk, hiszen ez a korszakos stílus az, amelyben a leginkább kézzelfogható az egyetemes kultúrtörténethez való kapcsolódásunk.

Ebben az évben a rendezvény történetében először népes külföldi vendégsereg látogat el az eseményre; az ARCASIA 20 fős delegációja több éves előkészítő munka eredményeképpen döntött úgy, hogy velünk tartanak. A 21 ázsiai országot tömörítő építész szervezet népes küldöttsége elfogadta a meghívásunkat és egy hosszabb Közép-Európai kirándulás keretében csatlakoznak a XII. Építészregatta mezőnyéhez. Ezen kívül az elmúlt évekhez hasonlóan vendégeink lesznek a V4 országok építész szövetségeinek vezetői is, így közösen emlékezünk majd a Bauhaus 100 éves alapítására!

Az Építészregatta az elmúlt évek tudatos munkájának eredményeképpen fogalommá vált a Balatonon; a legelegánsabb társasági vitorlás rendezvényként tartják számon. Köszönhető ez többek között a nagyszámú klasszikus vitorlás hajó részvételének, az értékes díjaknak és a hangulatában semmihez sem fogható gálaestnek a keszthelyi Festetics kastély barokk báltermeiben.  Évről-évre emelünk a színvonalon, hogy az a magyar építésztársadalom múltjához és rangjához méltó legyen; aki egyszer ellátogat többé ne akarja kihagyni. A rendező V4 Építészeti Alapítvány várja a vitorlázó építészek, urbanisták, tájépítészek társaságát határainkon innen és túl, amit idén először hivatalosan tűzijátékkal zárunk a felújított kastélykertben! Minden résztvevőnek jó szelet kívánnak a szervezők!

Vendégeink lesznek:

  • az ARCASIA építész szervezetének 20 fős delegációja
  • a V4 országok építész szövetségeinek vezetői

a gálaest háziasszonya:

Vincze Lilla

további információ: www.epiteszregatta.hu


Létrehozás időpontja: 2019-04-01 11:34:37
Utolsó módosítás időpontja: 2019-04-01 11:36:52
Cimkék: építéz, regatta, kész, xii, 2019; Beküldő: Eltér István
Megtekintések száma: 891
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=45207

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat