KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Emlékeztető a MÉK elnökségének Alakuló üléséről

Magyar Építészek Háza, Budapest, Ötpacsirta u. 2.
2009. november 27. (péntek) 9.30 óra


A MÉK elnöksége egyhangú ügyrendi határozatot hozott:

32/2009. (11.27.) sz. MÉK Elnökségi határozat
A MÉK elnökségi ülésein a továbbiakban hangfelvétel nem készül. A főtitkár az ülésekről emlékeztetőt állít össze, illetve rögzíti a meghozott határozatokat.
Az emlékeztetőt az elnök ellenőrzi, és aláírásával hitelesíti. Ezt követően az emlékeztető az elnökségi tagoknak megküldésre kerül, illetve megjelenik a Közlönyben.
 

1.    Elnöki beszámoló a Tisztújító Küldöttgyűlésről

A Tisztújító Küldöttgyűlés eredményes volt, azon a küldöttek kiemelkedő számban vettek részt. A képviseleti demokráciában a választás kiemelkedő jelentőségű esemény, ezért az elnökség köszönetet fejezi ki azoknak a küldötteknek, akik kötelességüknek eleget tettek és szavazatukkal hozzájárultak a kamara eredményes működéséhez. A részvételi arány erős legitimitást ad az elnökségnek.
A szavazati arányok azt jelentik, hogy a küldöttek alapvetően elégedettek a kamara működésével - kb. 40%, de nagyobb számban voltak azok a küldöttek, akik a változásra, a kamarai működés megújítására szavaztak – kb. 60%. A MÉK elnöksége ezért minden jól működő munkaterületet megtart, a hiányzó elemeket elindítja, és racionálisan átszervezi a működést.

Elnöki bejelentés: az Alapszabály szerint az elnök hatásköre a helyettes megnevezése. A helyettes Ertsey Attila, aki az alelnökök közül a legtöbb szavazatot kapta.

2.    Átadás – átvétel rendje
Az átadás-átvételi folyamat november 23.-án megkezdődött és december 18.-ig lezárul. Eltér István volt elnök munkaszerződése december 16-án jár le. Az elnökség felkéri Eltér Istvánt, hogy ennek alapján a munkáját folytassa és az átadás-átvételi eljárást vezesse.

3.    Feladatok és Hatáskörök
A melléklet szerinti feladatokat és hatásköröket az elnökség megtárgyalta, az elhangzott kiegészítéseket a kiselnökség átvezeti és az így véglegesített feladat-megosztással a jelenlévő alelnökök és elnökségi tagok egyet értettek, a feladatokat elvállalták.

4.    MÉK munkabizottságainak felállítása
A felkért elnökségi tagok röviden ismertették alapelveiket, fő célkitűzéseiket.  Az elnökség egyetértett a tervezetben szereplő munkabizottságok felállításával. A munkabizottságokat általában 5 tag részvétele célszerű létrehozni.
A Minőségbiztosítási munkabizottság tervezett létszáma 10 fő. A bizottságba a vezető tervezőirodák küldenének tagokat, s a tagok díjazását is maguk az irodák állnák. NT felvette a kapcsolatot az irodákkal és kérte a bizottság elnökét, hogy ennek alapján szervezze meg a bizottságot.
Előzetes egyeztetés szerint a külügyi és az oktatási bizottság a MÉSZ-szel közösen kerül felállításra és  bizottságként működik.
A póttagok közül a jelenlévő Erő Zoltán és Fodróczy József is bemutatkozott.
Ezt követően a jelenlévő tagozatvezetők (Dr. Czétényi Piroska, O. Ecker Judit és Schuchmann Péter) számoltak be a tagozatokban jelenleg is folyó munkákról, prioritásokról.
A korábbi elnök, Eltér István ismertette a MÉK közhasznú Kft-jének működését, valamint az Építészek Háza Alapítvány működését.

Dr. Gáts Andrea felhívta a figyelmet az október 1.-től életbe lépett szakma-felügyeleti jogkörökre. Az építés-felügyelettel való együttműködés Ertsey Attila feladata.

A IMI (Belső piaci információs rendszer) kamarára háruló feladatait Dr. Hajnóczi Péter, Körmendy János és Dr. Gáts Andrea összeállítja és meghatározzák az ezzel kapcsolatos teendőket. A téma felügyeletét Dr. Hajnóczi Péter látja el.

33/2009. (11.27.) sz. MÉK Elnökségi határozat
A MÉK elnöksége elfogadta a „FELADATOK és MUNKAMEGOSZTÁS”-t.
Ennek alapján megkezdődik a bizottságok felállítása és a munkaterv kidolgozása

5.    MÉK Felügyelő bizottság – elnökválasztás: elnök: Kampis Miklós

6.    MÉK Etikai bizottság – elnökválasztás: elnök: Szalay Tihamér

7.     Média helyzete
NT ismertette a MÉK médiára vonatkozó szerződéseit. A 2008-09 Évkönyv kiadására érvényes szerződés van a Publicitas Kft-vel. A határidők tartása érdekében az Évkönyv szerkesztését haladéktalanul meg kell kezdeni. NT javasolja, hogy a szerkesztés az eddigi gyakorlat szerint történjen.

34/2009. (11.27.) sz. MÉK Elnökségi határozat
Az Építész Évkönyv 2010-ben esedékes számát (2008-2009) a korábbi szerkesztőség (felelős szerkesztő: Tatai Mária) készíti el, a szerkesztés haladéktalanul megkezdődik.

8.    Egyebek:
Tájékozatásul átadásra került a NÉT építészetpolitikai tervezete. A tervezetet december 18-ig kérjük véleményezni.

9.    A következő elnökségi ülés december 11. illetve 18.
A december 11-i egész napos ülés témája az új munkabizottságok tagjainak, munkatervének és költségelőirányzatának megbeszélése.

Az emlékeztetőt összeállította:

Tatai Mária
főtitkár

Az emlékeztetőt ellenjegyezte:
Noll Tamás
elnök


Létrehozás időpontja: 2009-12-04 07:00:25
Utolsó módosítás időpontja: 2010-01-13 14:37:28

Megtekintések száma: 9956
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=1716

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat