KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MOME-s formatervezők a világ járműiparában

Autó, Motor és Tuning Show 2014
Március 21-23., HUNGEXPO
Magyarok a világ járműgyártásában - Pódiumbeszélgetés
Március 21. 13:00

Az Autó, Motor és Tuning Show 2014 szakmai esemény idei tematikus programjának meghívott vendége a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Formatervező Tanszéke. A magyarok a világ járműgyártásában című rendezvényen a járműtervező képzés oktatói és egykori hallgatói mutatják be az egyetemen zajló munkát és sikereiket.

Az Autós Nagykoalíció meghívására a MOME részéről Koós Pál, a Formatervező Tanszék vezetője, Scherer József egyetemi tanár, a járműtervezés szakirány vezetője, valamint az egykori tanszékvezető, Stefan Lengyel professor emeritus, vesz részt, akinek a szak – több ugyancsak fajsúlyos munkakapcsolat mellett – a Mercedes-Benz együttműködést is köszönheti. A pódiumbeszélgetés alkalmával az oktatók ismertetik a járműtervezés oktatási trendjeit, a MOME-n folyó munkát, nemzetközi sikereiket, illetve a MOME és Mercedes közötti szoros kapcsolatot.
A program lehetőséget nyújt az itt végzett és már nemzetközi elismertségre szert tett egykori MOME-s hallgatók bemutatkozására, szakmai beszámolóik ismertetésére is. A beszélgetéseken Németh Gábor a Mercedes, Wittinger Csaba a Renault, Hartai Tamás a Bugatti, valamint Dániel Tünde és Fogarasi László a Volkswagen műhelyeiből adnak autentikus beszámolót.

Az egyetem járműtervező szakirányának sikerességét hallgatói munkák, egy 1:1-es modell és kisebb makettek, valamint egy közel 20 méteres tablósorozat mutatja be az érdeklődőknek.

Autó, Motor és Tuning Show 2014
Március 21-23., HUNGEXPO

Magyarok a világ járműgyártásában - Pódiumbeszélgetés
Március 21. 13:00


Háttér:

A Mercedes-Benz Design és a MOME együttműködése egy évtizedes múltra tekint vissza. Az eredetileg Stefan Lengyel, az egyetem korábbi tanszékvezetője által kezdeményezett kapcsolat már számos közös projekt létrehozását eredményezte, úgymint a 2003-ban és 2010-ben az Iparművészeti Múzeumban megrendezett A Design varázsa, illetve Az alkotás művészete című nagyszabású, jubileumi kiállítások, melyeken a MOME diákjainak terveit és modelljeit is bemutatták. Az együttműködés fontos eleme a hallgatók és a Mercedes-Benz szakemberei között kialakult személyes kapcsolat, ami révén a az egyetem stábjának több alkalommal is lehetősége nyílt a stuttgarti üzem látogatására, a designközpont munkájának megismerésére. A jó kapcsolatnak köszönhetően a cég tervezőstúdiójában számos hallgatónak nyújtott már gyakornoki lehetőséget, illetve készülhetett segítségével diplomamunka és doktori disszertáció. A közös munka jelentőségét jól mutatja, hogy a Mercedes-Benz egymást követő két vezető designere is a MOME címzetes egyetemi tanára lett; előbb Peter Pfeiffer, majd 2009-ben Gorden Wagener vehette át a kitüntető címet. Az egy évtizedes együttműködés egyik kiemelkedő reprezentációja a 2013-ban megrendezett nagyszabású design kiállítás volt, melynek a Művészetek Palotája adott otthont 10 év jövő címmel.

 
Létrehozás időpontja: 2014-03-18 12:00:02
Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-02 02:57:07

Megtekintések száma: 5085
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=41802

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat