KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En


Bejelentkezés
MAPEI

FAKRO

svedacelakcio.hu

AUSTROTHERM

PREFA

MÉK választások 2017
MÉK választások 2017

MÉK - Tanfolyamok és Képzések Online rendszereTanfolyamok és Képzések Online rendszere
MÉK Épületfotósok weboldala

 


Partnerek


 

Ügyviteli szünet a MÉK-ben - 2017. augusztus 1. és augusztus 25. között

A Magyar Építész Kamara 2017. augusztus 1. és augusztus 25. között ügyviteli szünetet tart. Az Építészek Háza ebben az időszakban zárva lesz.

Az első ügyfélfogadási nap: 2017. augusztus 28. hétfő (13:00-16:00).

MÉK Titkárság

Bővebben…Pályázati felhívás „Az év belsőépítésze - 2016” díjra

» Pályázatok » Hazai pályázatok

A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata és Laki Péter alapító ebben az  évben is pályázatot hirdet „Az év belsőépítésze - 2016” díjra .

Bővebben…


Segédletek a településképi rendelet megalkotásához

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Közzé tesszük a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága által elkészített településképi rendelet megalkotásában segítséget nyújtó részletes útmutatót és a rendelet szerkezetét bemutató mintát, valamint a településképi követelmények rendszerét ismertető segédletet.

Bővebben…


Ajánlás Településképi Arculati Kézikönyv készítéséhez

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Katkics Tamás, Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara elnökének kezdeményezését a MÉK elnökség tagjai megbeszélték, és a MÉK honlapon történő közzétételen túl a Lechner Tudásközpontnak is megküldik a levelet további együttgondolkodás céljából.

Bővebben…


MÉSZ - Gondnoki állás pályázat

» Hirdetések » Álláshirdetés

A Magyar Építőművészek Szövetsége pályázatot hirdet az Ötpacsirta utcai székházának gondnoki állásának betöltésére

Bővebben…


ELFOGADÁSRA KERÜLT ’A KIVITELI TERVEK TARTALMI ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEI’ CÍMŰ SZABÁLYZ…

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

A MÉK 2017. május 19-i Küldöttgyűlése elfogadta "A kiviteli tervek tartalmi és formai követelményei" című szabályzatot. A szabályzat a honlapon való közzétételt követő napon, 2017. május 26. napján lép hatályba.  

Bővebben…


TAK véleményezés szempontrendszere

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

A jogszabályban megfogalmazottak szerint a „Településképi Arculati Kézikönyv (Kézikönyv) a – települések természeti és épített környezete által meghatározott – településképi jellemzők bemutatásának és minőségi formálásának eszköze”, amely a szakmai kritériumoknak megfelel, de jelentős benne a települési közösség véleményének kifejeződése. A Kézikönyv elsősorban az építtetőknek készülő útmutató, amely segíteni kíván a tervezés folyamatában, bemutatva és kiemelve az adott település kulturális és épített értékeit, ajánlásokat megfogalmazva az olvasónak az egyes településrészek tekintetében. Az ajánlások nem kötelező jellegűek, a cél a látómező kiszélesítése és ötletadás a vizuális és építészeti kultúra terén a településrészben való harmonikus megjelenés érdekében.

Bővebben…