KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

A 2019. évi Mőcsényi Mihály-díj hirdetménye

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Mőcsényi Mihály (1919-2017) Kossuth- és Széchenyi-díjas magyar kertészmérnök, tájépítész, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozója, az önálló Tájépítészeti Kart létrehozó egyetemi tanár emléke előtt tisztelegve, születése 100. évfordulója alkalmából, a 2/2019. (III.21.) MvM rendelettel díjat alapított.

Bővebben…Új városrész születik - Déli városkapu nemzetközi tervpályázat

» Tervpályázatok » Nemzetközi tervpályázatok

Budapest fejlesztése új mérföldkőhöz érkezett. 2018. december 19-én kihirdették a Déli Városkapu - Budapest Diákváros Fejlesztési Program nemzetközi tervpályázatának eredményét. Dél-Pesten és Észak-Csepelen az utóbbi évtizedek egyik legfontosabb, legnagyobb magyarországi városfejlesztésének előkészítő munkái indultak meg. Az első díjat a norvég SNØHETTA tervezőiroda nyerte el.

Bővebben…


Jogszabályváltozások 2019 január

» Jogszabályok » Jog-Kötelesség-Szabály-Figyelem

2019. januári változások:

2013. évi XXXIV. törvény - az építmények tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos egyes viták rendezésében közreműködő szervezetről, és egyes törvényeknek az építésügyi lánctartozások megakadályozásával, valamint a késedelmes fizetésekkel összefüggő módosításáról

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=159801.361257

Bővebben…


Tisztújítás a Dél-dunántúli Építész Kamarában (DDÉK)

» Területi kamarák hírei » Dél-Dunántúli Építész Kamara

2019. február 15.-én sikeresen lezajlott a Dél-dunántúli Építész Kamara tisztújító taggyűlése.

A taggyűlésen az elnökjelölt, alelnök jelölt és az elnökségi tagságra jelöltek bemutatkoztak és pár mondatban kifejtették szakmai programjukat, elképzeléseiket, vállalásaikat a különféle tisztségi feladatok és munka kapcsán.

Bővebben…


JÖVŐ OTTHONAI PÁLYÁZAT - Vidéki ház Kisszékelyben

» Pályázatok » Hazai pályázatok

Építészeti ötletpályázat

Építész hallgatók és diplomás építészek számára

Beérkezésének határideje: 2019. május 6. hétfő 23.59.59 óra

Bővebben…


A hajdúszoboszlói strandfürdő csónakázó tó dny-i környezetalakítása

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT KIÍRÓJA

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata
4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1.

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT TÁRGYA

A Hajdúszoboszlói Strandfürdő csónakázó tó DNY-i területének környezetrendezése. A jelenlegi strandfürdő területén belül található tó part menti területének közterületként történő megnyitása és hasznosítása, a természeti környezet értékeinek megőrzésével.

Bővebben…


GYULA VÁROS, KÖRÖS-PARTI „TERASZ” KÖRNYEZETRENDEZÉSI TERVEZÉSÉRE

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

Gyula Város Önkormányzata ötletpályázatot hirdet GYULA VÁROS, KÖRÖS-PARTI „TERASZ” KÖRNYEZETRENDEZÉSI TERVEZÉSÉRE témában.

Az ötletpályázat tárgya:

Gyula belváros Élővíz-csatorna menti „Vendéglátó-terasz”, a belvárosi Kapus-hídtól keletre, a csatorna északi oldalán lévő partszakasz.

Az ötletpályázat célja:

Gyula történelmi belvárosának központján folyik át a valamikori Ó-Fehér-Körös, ma Élővíz-csatorna. A folyón átvezető műemléki téglahíd mellett, a part északi oldalán épült 2006-ban az 1986-ban megtervezett vendéglátó terasz. Megépítése óta a környező vendéglátó létesítmények nem vették használatba. Állaga romlik, látványa elhanyagoltságot és gazdátlanságot sugall, az időközben felújított környezetéhez már nem illeszkedik.

A város szándéka, hogy az Élővíz-csatorna partján növelje a gyalogosforgalmat, és vonzóvá tegye mind a helyi polgárok, mind a turisták számára. Ezt a gyalogos útvonalként használatos területen, a Körös-parton meglévő természeti-, és épített környezeti értéke kiemelésével, fejlesztésével, a környezet minőségének emelésével, új attrakciók – oda illő új funkciók – létrehozásával lehetséges és szükséges elérni.

Bővebben…