KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Tájékoztató a szakmagyakorlók általános adatvédelmi rendelettel kapcsolatos teendőiről - 2018.05.24.

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szól az Európai Parlament és a Tanács (EU)
2016/679 rendelete (általános adatvédelmi rendelet avagy General Data Protection Regulation, a továbbiakban röviden: GDPR).

Bővebben…Év Balatoni Háza 2018

» Pályázatok » Hazai pályázatok

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ) – a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatásával – felhívást tesz közzé az „Év Balatoni Háza 2018” díj elnyerésére.

A felhívás célja:

A felhívás célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. Az Év Balatoni Háza 2018 díjra lakóházzal, középülettel és gazdasági/üdülő épülettel lehet pályázni.

Bővebben…


Tervpályázat a Nyíregyháza Állatpark Fejlesztése Keretében Jégkorszak Interaktív Álla…

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

Jégkorszak attrakció tárgyban olyan színvonalas koncepciótervek beérkezését várja a kiíró, amelyek a későbbi tervezési feladatok szakmai megalapozására, az igények előzetes tisztázására alkalmasak. Cél, hogy az attrakció látogatóbarát, hosszú távon is gazdaságosan üzemeltethető környezetet teremtsen, valamint szükséges figyelemmel lenni az egyetemes tervezés során az akadálymentesség megteremtésére is. A kivitelezés és eszközbeszerzés költsége együttesen: 3.300.285.200,-Ft, azaz hárommilliárd-háromszázmillió-kétszáznyolcvanötezer-kétszáz forint. A mai igényeknek és előírásoknak megfelelő tervet nyílt, titkos tervpályázat útján kívánja a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata kiválasztani.

Bővebben…


2018-BAN AZ ÉV TÁJÉPÍTÉSZE: SZABÓ GÁBOR

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata (MÉK-TKT), a Magyar Tájépítészek Szövetsége (MTSZ) és a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft 2011. október 21-én megalapította az ÉV TÁJÉPÍTÉSZE-DÍJAT és az ÉV JUNIOR TÁJÉPÍTÉSZE-DÍJAT, melyet a díjalapítók szándékaik szerint minden év áprilisában – a Tájépítészet Hónapján – adnak át ünnepélyes külsőségek között.

Bővebben…


Szombathely, Szent Márton Lovas Sport, Hagyományőrző és Rendezvényközpont kialakításá…

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

A SZOVA Nonprofit Zrt. tulajdonában álló ingatlanon, Szent Márton Lovas Sport, Hagyományőrző és Rendezvényközpont kialakításához kapcsolódó tervpályázat elkészítése.

Bővebben…


Hódmezővásárhelyi Könyvtár és Tudásközpont építészeti megfogalmazása - Eredmény…

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

Lezárult a "Hódmezővásárhelyi Könyvtár és Tudásközpont építészeti megfogalmazása" című tervpályázat,mely a pályázóknak teljes alkotói szabadságot biztosított a koncepciók kialakításában.

Pályaművek rangsorolása, díjak és megvételek elosztása

II. díj megosztva:

11. sorszámú pályamű: DESIGN ART WEEK Kft. - Vámos Zoltán

19. sorszámú pályamű: Gereben Marián Építészek Kft.

Gereben Péter, Marián Balázs, Barta Gyöngyi, Bódi Gergely Gergő,

Dormán Miklós, Ivicsics Júlia, Mészáros Olivér, Mohácsi Sándor

28. sorszámú pályamű: Zoltán Erzsébet Szeréna DLA, Kósa Balázs DLA

Bővebben…


A kulturális főváros felé – Városfejlesztési kihívások a 21. században

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Programok

Városaink mai képe a huszadik századi urbanizáció eredménye. A huszadik század volt az az időszak amelyben a városok a világ főszereplőivé váltak és ez átformálta a társadalmakat, közösségeket és a kultúrát. Ezért kiemelten fontos kérdés a városfejlesztés a huszonegyedik század elején, és az, hogy milyen válaszokat adnak a különböző szakterületek az elmúlt száz évben létrejött eredményekre, problémákra.

Veszprém mai képe a huszadik századi urbanizáció eredménye. Azon kihívások amelyekkel Veszprém az Európa Kulturális Főváros előszobájában szembenéz azok mind az elmúlt száz év változásaiból erednek. A Folly Róbert által tervezett völgyhíd eredményeként a belváros vált a régió fő közlekedési tengelyévé, a város modernizációjával pedig megháromszorozódott Veszprém lélekszáma. Ezek a folyamatok nem visszafordítható eredményeket hoztak, amelyek folyamatok előjele azonban változtatható.

Bővebben…