KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Construma 2020. október 7-11.

2020. október 7-11. között kerül sor az idei Construma építőipari szakkiállításra a Hungexpon. Az építész kamarai szakmagyakorlók 1 továbbképzési pontot kapnak a kiállítás megtekintéséért. Az igazolás a MÉK standján vehető át, az A pavilon 302 H  standon.

A kamara és a Hungexpo együttműködése következtében továbbra is ingyenes a szakmai napokon a belépés a kamarai szakmagyakorlóknak, amennyiben az alábbi linken előre beregisztrálnak: http://www.construma.hu/mek (Akár háromszor is lehet regisztrálni és mindhárom szakmai napon részt venni.)
A regisztrációt követően kapott vonalkóddal lehet az 1 pontos továbbképzési igazolást is átvenni.

Bővebben…Év Háza 2020

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

2020. 09. 17-én átadták a Build-Communication Kft által szervezett Év Háza pályázat díjait, köztük a MÉK különdíját.

Díjazott Tervezők és épületek:

Bővebben…


Kulturális Örökség Napjai

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Programok

2020. szeptember 19-20. hétvége

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata, amelyet immár ötven országban rendeznek meg évről évre. Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők, akik egy-egy izgalmas programon vagy tematikus sétán is részt vehetnek.

Bővebben…


Elhunyt Dr. Tóth Zoltán

» Építész arcok, sorsok, emlékek » In memoriam

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Tóth Zoltán, Ybl díjas és Pro Régió díjas építészmérnök életének 80. évében örökre eltávozott.

Bővebben…


MUT közgyűlés - 2020.09.25

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Programok

Kedves Tagunk!

A Magyar Urbanisztikai Társaság Elnöksége az Alapszabály 11.3. pontja alapján ÉVES KÖZGYŰLÉST tart.

Bővebben…


Tájodüsszeia 2020(2021) kiállítás

» a MÉK hírei » Táj- és Kertépítészeti Tagozat hírei

A Magyar Építész Kamara (MÉK) Táj- és Kertépítészeti Tagozata együttműködve a Magyar Tájépítészek Szövetségével (MTSz) 2021 tavaszán szakmai seregszemlét rendez a magyar tájépítészek 2015 utáni legjobb tervei, legjelentősebb munkái, kutatásai és legszínvonalasabb megvalósult alkotásainak bemutatása, széleskörű megismertetése, a szakma társadalmi ismertségének növelése érdekében. Amennyiben munkáik bemutatását - e seregszemle keretében - vállalják, kérjük, hogy részvételi szándékukat, kiállításra érdemes projektjavaslataikat 2020. október 5-ig jelezzék az alábbi linken található regisztrációs űrlapon.

Bővebben…


Budapest 100 - Rejtett kincsek nyomában

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Programok

2020. szeptember 19-30.

A Budapest100 építészeti-kulturális fesztivál, a közösségek és a város ünnepe, egy hétvége, ami közelebb hozza egymáshoz a szomszédokat és a városlakókat és felhívja a figyelmet a körülöttünk lévő építészeti értékekre.

A város szellemét a házak őrzik - a történeteket a lakók tudják továbbadni, és erre mindig jó alkalom a Budapest100 hétvégéje. A program 2011-ben indult az OSA Archívum és a KÉK – Kortárs Építészeti Központ kezdeményezésére, a százéves házak ünnepeként. 2016-tól új irányba indultunk, és városrészeket választottunk, mert az I. világháború alatt kevés új ház épülhetett.

Bővebben…


Lezajlott a Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara küldöttgyűlése - 2020.09.09.…

» Területi kamarák hírei » Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara

Tisztelt Kollégák!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Építész Kamara 2020. szeptember 9-én a Széchenyi István Egyetem Építész Műteremházában tartott helyi küldöttgyűlésén 22 helyi küldött jelent meg (részvételüket ezúton is megköszönjük), így határozatképes volt a küldöttgyűlés.

Bővebben…


Az ITM és az építésgazdasági szakmai szervezetek közös kérdőíve az építésgazdasági sz…

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Felhívások

A Nemzeti Fenntartható Építésgazdasági Stratégiához kapcsolódó adatfelvétel az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért felelős Államtitkársága által végrehajtott, az építésgazdasági szereplők körülményeinek feltárására irányuló felmérés.

Bővebben…