KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

MÉK Küldöttgyűlés - 2018.05.25.

2018. május 25-én pénteken 10 órakor kerül megrendezésre a MÉK következő Küldöttgyűlése a FUGA Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.) a MÉK Elnökségének 2018. január 31-i döntése alapján.

Bővebben…Meghívó - Az ÉV TÁJÉPÍTÉSZE díjátadó gálára

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

Tisztelt kolleganők, kollegák!

Az Év Tájépítésze Díj díjkiosztó gálát a Tájépítészet Hónapja rendezvénysorozat fő eseményeként rendezi meg a három díjalapító, a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. és a Magyar Tájépítészek Szövetsége.

Idén hetedik alkalommal Frederick Law Olmsted 196. születésnapján, 2018. Április 26-án a FUGÁban és a Katona József Színházban. 17 órakor nyitjuk a kiállítást a FUGÁban, 18 órakor pedig a Katonában veszi kezdetét a gála. Figyelem! A gálára csak előzetes regisztrálással lehet biztosítani az helyet! Regisztrálni itt lehetséges addig, amíg be nem telnek az ülőhelyek.

Bővebben…


A kulturális főváros felé – Városfejlesztési kihívások a 21. században

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Programok

Városaink mai képe a huszadik századi urbanizáció eredménye. A huszadik század volt az az időszak amelyben a városok a világ főszereplőivé váltak és ez átformálta a társadalmakat, közösségeket és a kultúrát. Ezért kiemelten fontos kérdés a városfejlesztés a huszonegyedik század elején, és az, hogy milyen válaszokat adnak a különböző szakterületek az elmúlt száz évben létrejött eredményekre, problémákra.

Veszprém mai képe a huszadik századi urbanizáció eredménye. Azon kihívások amelyekkel Veszprém az Európa Kulturális Főváros előszobájában szembenéz azok mind az elmúlt száz év változásaiból erednek. A Folly Róbert által tervezett völgyhíd eredményeként a belváros vált a régió fő közlekedési tengelyévé, a város modernizációjával pedig megháromszorozódott Veszprém lélekszáma. Ezek a folyamatok nem visszafordítható eredményeket hoztak, amelyek folyamatok előjele azonban változtatható.

Bővebben…


A MÉK állásfoglalása a Szekszárd V. Önk. által kiírt közbeszerzési eljárás kapcsán…

» a MÉK hírei » Elnökség közleményei

Az építési beruházások esetében az uniós értékhatár, 2018. január 1-től december 31-ig, a Közbeszerzési Hatóság weboldalán közzétett adatok szerint: 5.548.000.- euro, azaz: 1.723.541.680.- Ft (a közbeszerzésről szóló 2015. CXLIII. törvény. 15.§. (3) c) pontja, és a Magyarország 2018. évi központi költségvetéséről szóló 2017.C. törvény).

Bővebben…


Kerekasztal-beszélgetés a zártkertek fejlesztéséről

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Felhívások

Minden érdeklődőt szeretettel várunk 2018. április 19-én 13:00 órakor a MUT székházba: 1094 Budapest, Liliom utca 48.
Bevezetőt mond: Körmendy Imre, a MUT elnöke
Előadók: Dr. Szabó Mátyás, Földművelésügyi Minisztérium, Stratégiai Főosztály vezetője
Kolossa József DLA, Miniszterelnökség, Területrendezési és Településügyi Főosztály vezetője

Bővebben…


Egyéni kérelmek benyújtása elektronikus úton

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Tisztelt Szakmagyakorlók!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a - szakmai továbbképzési kötelezettségük teljesítéséhez szükséges - továbbképzési pontok közül, az önképzéssel teljesített szakmai továbbképzés pontértékének utólagos megállapításáról szóló, egyéni kérelmeket március 20-tól kizárólag elektronikus úton nyújthatják be az alábbi linken elérhető nyomtatvány kitöltésével: http://mek.hu/index.php?link=Tovabbkepzest-keresoknek

Bővebben…


MEGHÍVÓ - a Műemlékvédelmi Tagozat megismételt tisztújító tagozati gyűlésre…

» a MÉK hírei » Műemlékvédelmi Tagozat hírei

Értesítem a tagságot, hogy az április 19-én meghirdetett időpontban a tagozati gyűlés határozat-képtelennek bizonyult, ezért szükséges a megismételt tagozati gyűlés összehívása MEGHÍVÓ a Műemlékvédelmi  Tagozat megismételt tisztújító tagozati gyűlésre amelyet 2018. április 27-én (pénteken) 14.00 órától tartjuk az Építészek Háza Kós termében, amely a megjelentek számától függetlenül szavazatképes.

Bővebben…