KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Tantermi kötelező továbbképzés - 2020.11.18. - Budapest

A Magyar Építész Kamara 2020. november 18-án szerdán egy napos tantermi kötelező továbbképzést tart Budapesten, az Építészek Házában építész kamarai szakmagyakorlók számára.

A kötelező továbbképzés teljesítése minden szakmagyakorló számára kötelező a továbbképzési időszaka alatt (azaz a jogosultságának lejárati idején belül) egy alkalommal. Amennyiben Ön nem biztos abban, hogy ezt már teljesítette, ill. ezt meddig kell teljesítenie, forduljon az Önt nyilvántartó illetékes területi építész kamarához.

Bővebben…Csonka Pál - érem 2020

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

Az 1988-ban alapított kitüntetés az építész- és tartószerkezet-tervezők együttműködését hivatott elismerni. A díj alkotópáros és egyéni alkotó kategóriában adományozható. Azok kaphatják, akik alkotó - párként magas színvonalú építészeti alkotást hoztak létre, továbbá az, aki oktató és/vagy tudományos munkájával jelentősen és igazolhatóan járult hozz a fent említett, alapvető cél eléréséhez.

Bővebben…


Átadták az Év Tájépítésze díjat

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

Idén a Covid járvány újbóli felerősödése miatt a szervezők úgy döntöttek, a legszűkebb keretek között tartják meg az Év Tájépítésze díjátadót a Budai Arborétumban.

Bővebben…


Hauszmann-díj 2020

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

BME Építészmérnöki Kar

Idén tizenhetedik alkalommal került sor a Hauszmann Alajos-diplomadíj átadására, amelyre minden magyar és külföldi építész pályázhat, aki az adott évben a Műegyetemen szerezte meg diplomáját. Ebben az évben ötvenkét pályázat érkezett.

Bővebben…


Meghívó a MÉK Tűzvédelmi Tagozat gyűlésére

» a MÉK hírei » Tűzvédelmi Tagozat hírei

Tisztelt Kollégák!

A Tűzvédelmi Tagozat 2020.10.22. 14.00 órára hirdetett jelenléti Tagozati Gyűlésének helyszíne az eredetileg kihirdetett BM OKF Mogyoródi úti székháza helyett vis maior miatt módosul. Az új helyszín a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K épület II. emelet 240. Épületszerkezettani Tanszék tárgyalójában kerül megtartásra.

Bővebben…


Ismét elindult az „ÉV BALATONI HÁZA 2020.” építészeti díjpályázat

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ) – a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatásával – immár harmadik alkalommal felhívást tesz közre „Év Balatoni Háza 2020” díj elnyerésére.

2018.-ban első alkalommal került lebonyolításra az „Év Balatoni Háza” építészeti díjpályázat. A pályázat fő célja, hogy bemutassa a nagyközönség számára a Balaton régió legjobb építészeti minőséget képviselő, tájba illeszkedő épületeit, ezzel is példát mutatva a leendő építtetők számára.

Bővebben…


Elhunyt Callmeyer Ferenc

» Építész arcok, sorsok, emlékek » In memoriam

2020. október 3-án, 92 éves korában elhunyt Callmeyer Ferenc építész.
(Miskolc, 1928. – Budapest 2020.)

A Magyar Építész Kamara (MÉK) első megválasztott elnöke (1997 - 1999).

Bővebben…


YTAA 2020 eredmények

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

Viviane Hoffmann, az Európai Bizottság Oktatásért, Ifjúságért, Sportért és Kultúráért felelős főigazgató-helyettese, Mariya Gabriel, az Innovációért, a Kutatásért, az Oktatásért és az Ifjúságért felelős uniós biztos nevében már bejelentette a Fiatal Építész Tehetség Díj ((YTAA) 2020 nyerteseit és az YTAA 2020 Ázsia nyerteseit.

Bővebben…


Kéretlen levél a MÉK levelezési rendszeréből - 2020.10.01-02.

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Felhívások

Ezúton tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a MÉK levelezési rendszeréből illetéktelenek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. nevében félrevezető üzentet küldtek ki. A problémát már elhárítottuk és a szolgáltatót is tájékoztattuk a történtekről.

Bővebben…