KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Elindult a MÉK e-Ügyintézési oldala

Minden jelenleg aktív szakmagyakorló szerepel a Magyar Építész Kamara által üzemeltetett és a területi építész kamarák által vezetett hivatalos névjegyzékben, amely az alábbi linken érhető el: https://eugyintezes.mekon.hu/index.php?u=nevjegyzek

Itt lehetőség van a szakmagyakorlók adatai alapján keresni és megtekinteni a hozzájuk tartozó névjegyzéki adatlapot

Bővebben…Kalandozások Urbanisztikában

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Kiadványok

Kalandozások Urbanisztikában címmel jelent meg Aczél Gábor könyve.

Bővebben…


Felelősségbiztosítások év végi aktualizálásnak kérdései

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

Nagyon gyakran találkozhatunk vele, hogy biztosítási szerződésünk évfordulója január 01. napjára esik. Az év vége felé közeledve, mindenképp fontos, hogy a felelősségbiztosítási szerződések, megfelelő szakmai szempontból aktualizálásra kerüljenek.

Bővebben…


Ügyfélfogadási információk és ügyviteli szünet a MÉK-ben

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

Tisztelt Érdeklődő!

A Magyar Építész Kamara Titkárságán a személyes ügyfélfogadás a veszélyhelyzet kihirdetése miatt, annak visszavonásáig továbbra is szünetel. Ügyeleti rendszerben, ügyfélfogadási időben a telefonos ügyintézés továbbra is biztosított. Kérjük, hogy minden esetben a témában illetékes személyt keressék ügyfélfogadási időben a megadott közvetlen elérhetőségeken, ügyfélfogadási időn kívül elektronikus levélben: http://mek.hu/index.php?link=titkarsag

 

Bővebben…


BUDAPEST DIÁKVÁROS – NAGYVÁSÁRTELEP ÉS KÖRNYEZETE ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT…

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

A Budapest Fejlesztési Központ „Budapest Diákváros - Nagyvásártelep és környezete” elnevezéssel nyílt, nemzetközi, építészeti tervpályázatot hirdet. A pályázat célja a műemléki védelem alatt álló Nagyvásártelep épületegyüttes felújítási terveinek elkészítése, az épület új funkciójának meghatározása, illetve Budapest Diákváros első kollégiumi épületének megtervezése, az épületek közvetlen környezetének kialakítása, a tervezett új egyetemi városnegyedbe illesztése.

Bővebben…


Elnöki szabályok veszélyhelyzet idején – Etikai-fegyelmi eljárásokra (érvényes 2020.1…

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet által elrendelt veszélyhelyzet, illetve annak hatályba lépését követően hozott korlátozó intézkedések okán, ezek visszavonásáig az 502/2020 (XI.16.) Korm. rendelet 16.§ (1) bekezdése, 17.§ (2) bekezdése, 18.§ (1) és (2) bekezdései alapján, a Magyar Építész Kamara (továbbiakban: MÉK) Elnöke, a Magyar Építész Kamara Etikai-fegyelmi Bizottsága által folytatandó másodfokú etikai-fegyelmi eljárásokra, illetve területi építész kamarák etikai-fegyelmi bizottságai által folytatandó első fokú etikai-fegyelmi eljárásokra vonatkozóan, az alábbi szabályokat hozza.

Bővebben…


Elnöki szabályok veszélyhelyzet idején (érvényes 2020.11.20-tól)

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

Az 502/2020. (XI.16.) Korm. rendelet 16. § (1) alapján a MÉK elnöke az alábbi, mind a Magyar Építész Kamara országos szervezetére, mind pedig a Területi Kamarákra vonatkozó szabályokat hozza:

 

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelete, az azt követően hozott korlátozó intézkedések miatt, ezek visszavonásáig a területi kamarák és a MÉK (a továbbiak: Kamara) szerveinek személyes jelenlétet igénylő üléseire nem kerülhet sor.

Jelen szabályozás kiterjed a Kamara minden szervére.

Érvényes visszavonásig.

Bővebben…


Tervpályázatok megjelentetése a MÉK honlapján és facebook oldalán

» Tervpályázatok » Tervpályázati kiírások közzététele

A tervpályázatok kiíróit jogszabályi kötelezettség terheli a tervpályázati kiírások mek.hu oldalon való közzétételére.

Bővebben…