KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Január végén kiderül, milyen lesz az új Millenáris Velodrom

29 tervpályázat érkezett a Millenáris Velodrom felújítására, ezekről január végéig dönt a bírálóbizottság. Az új létesítmény a kerékpár- mellett a tornasport új központja lesz.
Ősszel írt ki nyílt nemzetközi építészeti tervpályázatot a Nemzeti Sportközpontok a Millenáris Velodrome rekonstrukciójára. Ez a létesítmény is része lesz az új Puskás Ferenc Stadiont körülölelő Nemzeti Olimpiai Központnak.

A tervpályázatra 64 érdeklődő jelentkezett – köztük több külföldi tervező és iroda – és végül 29-en adtak be pályázati csomagot. Az indulóknak egy olyan sportlétesítmény terveit kellett elkészíteniük, amelyben elfér egy fedett, 250 méteres, nemzetközi szabványnak megfelelő kerékpáros-pálya, egy BMX-gyakorló pálya, a középső részén pedig a magyar tornasport új központját lehet kiépíteni.A bírálóbizottság már a héten elkezdi a munkát, az eredményhirdetés a tervek szerint január végén lesz.
„A vártnál nagyobb volt az érdeklődés a nemzetközi pályázaton, szerencsére sokan érezték úgy, hogy szép és különleges tervezői feladatot jelent egy ilyen patinás létesítmény rekonstrukciója. Arra törekszünk, hogy a régi Millenáris Velodrom szellemiségét megőrizve, egy modern létesítményt építsünk, ahol a kerékpárosok, valamint a tornászok is megfelelő körülmények között készülhetnek a versenyekre, és a sportolni vágyó fiatalok, gyerekek is jól érzik magukat” – mondta Vígh László kormánybiztos.
Az új Millenáris Velodrome a Nemzeti Olimpiai Központ területén, vagyis az új Puskás Ferenc Stadionkörnyezetében kialakítandó sportparkban épül fel.

forrás: MNSK
 


Létrehozás időpontja: 2014-01-08 15:25:32
Utolsó módosítás időpontja: 2014-01-23 10:30:18

Megtekintések száma: 15696
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41656