KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

2014. február 27-én megkezdődött a Liget Budapest Nemzetközi Építészeti Tervpályázat regisztrációja.

Az öt épületre négy külön felhívás jelent meg a www.ligetbudapest.org honlapon: a Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza épületeire valamint az Új Nemzeti Galéria és a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum közös épületére egy-egy, a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum ikerépületeire pedig egy közös pályázatot tettek közzé.

A regisztráció ingyenes, és ingyenesen tölthetik le a pályázati dokumentációt a honlapról.

Teljes hírdetmény letöltése (PDF) 

A Szépművészeti Múzeum Budapest és a Magyar Állam 100%-os tulajdonában álló Városliget Zrt. mint közös kiírók, nyílt, nemzetközi kétfordulós építészeti tervpályázatot hirdetnek a Liget Budapest projekt keretében tervezett múzeumi épületek megtervezésére, a budapesti Városliget területén.

A Liget Budapest az új épületekkel, a Városliget zöldfelületének teljes megújításával, valamint a már itt működő intézmények rekonstrukciójával és fejlesztésével a jövőben Budapest egyik meghatározó, Európa-szerte ismert turisztikai és kulturális desztinációja, családi élményparkja lesz.

Jelen hirdetmény négy, egymástól független, hasonló feltételekkel és párhuzamosan futó tervpályázat hirdetménye, amelyek összesen öt épület tervezésére vonatkoznak.

A négy pályázat:

1.       Az Új Nemzeti Galéria és a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum új, közös épületének megtervezése

2.       A Néprajzi Múzeum új épületének tervezése

3.       A Magyar Építészeti Múzeum, illetve a Fotó Múzeum Budapest két önálló épületből álló komplexumának tervezése

4.       A Magyar Zene Háza új épületének tervezése

A négy tervpályázat azonos szabályrendszer szerint, azonos bírálóbizottsággal, és azonos értékelési rendszereknek megfelelően zajlik.




Létrehozás időpontja: 2014-02-27 16:12:25
Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-02 02:56:22

Megtekintések száma: 16381
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41755