KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Ötemeletes apartman házak eltolható üveghomlokzattal

A harmadik ötemeletes társasház is eltolható exkluzív üvegfalhomlokzat kialakítással épült fel a négy épületegyüttesből álló üdülőparkban, Siófok kedvelt és az elmúlt években rohamosan fejlődő Balaton parti részén.

Ez, a társasházi épületek esetében szokatlan homlokzatképzés, egy modern és egészen különleges megjelenést kölcsönöz az épületnek.

Exkluzív üvegfalhomlokzat kialakítással épül Siófokon egy négy társasházi épületegyüttesből álló üdülőpark. A három már elkészült társasház különlegessége a Balatonra néző íves panorámaterasz, melyek üvegfalakkal való beépítése teszi hangsúlyossá a félköríves homlokzatot.
A közvetlenül a Balaton-parton fekvő 10.000 m2-es telken 2010-ben, Ripszám János építész tervei alapján kezdődtek meg az épületek kivitelezési munkálatai. 2010 és 2013 között három ütemben, egy-egy 37 lakásos tömb épülhetett fel, melyek egyaránt használhatóak üdülőként, nyaralóként, de alkalmasak állandó lakásnak is. A 10-20 m2-es teraszokra Solarlux mozgatható üvegfalak kerültek, amelyek nemcsak modern megjelenést kölcsönöznek az épületnek, hanem a lakók életét is komfortosabbá teszik. A Solarlux eltolható és összecsukható üvegfüggönye a Balaton déli partján oltalmat nyújt az észak felől érkező szelek és becsapódó eső elől, védve a teraszon lévő kerti bútorokat. További előnye, hogy a terasz a hűvösebb évszakokban is a lakás napi használatú része maradhat.
Első pillantásra szinte fel sem tűnik, de ha tüzetesebben megvizsgáljuk az épület homlokzatát, látható, hogy az egységes dizájnt, két különböző típusú üvegfal adja.  Az 5 emeletes társasházak legalsó és legfelső szintjeit keretes kivitelű, a küszöbtől a mennyezetig érő, egész falas eltolható üvegfal borítja. A köztes emeleteken viszont egy már meglévő szintén üveg balkonkorlátra kerültek keret nélküli, de ugyanúgy mozgatható üvegelemek. Utóbbi esetben az üvegkorlát fogadószerkezetté alakítását követően kerülhettek fel a mozgatható Solarlux üvegfalak. A beépítést három ütemben, összesen 5 hét alatt végezték el a szerelők.



A Solarlux harmonika üvegfal egyedisége abban rejlik, hogy nagyméretű üvegtáblákat is könnyen mozgatható rendszerben lehet kezelni, így nemcsak balkonüvegezéssel alakítható ki az egyedi homlokzat, hanem segítségével akár egy épület teljes oldalfala is nyithatóvá válhat. Az akár 14 méteren keresztül eltolható homlokzat, modern stílusú, különleges formai kialakítást tesz lehetővé.  A tér ilyen módú megnyitására alkalmas építészeti megoldás irodaházak, magas minőségi igényű közintézmények homlokzatát, exkluzív éttermek teraszát teheti egyedivé, míg családi házaknál a szabadság érzését fokozva növelhető a hasznos tér.
A Solarlux mozgatható üvegelemeinek magyarországi szakértője, a Mantu Ajtó - Ablak Stúdió nagy tapasztalattal és műszaki felkészültséggel áll minden építésztervező, kivitelező és tulajdonos rendelkezésére. A nagy felületen nyitható homlokzat előnyeit szakmai támogatásukkal üzletportálok, szabadidős létesítmények, irodaházak, társasházak, borászat vagy családi házak tervezői és beruházói egyaránt élvezhették Magyarországon.
 A nyitható üveghomlokzat alkalmazásának lehetőségeiről tovább olvashat a www.solarlux-telikert.hu oldalon.

 


Létrehozás időpontja: 2014-04-02 16:38:27
Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-16 09:34:01

Megtekintések száma: 18026
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41839