KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

KÖZÉRTHETŐ VÁROS KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ, DÍJÁTADÓ ÉS BESZÉLGETÉS


2014. április 29. 19:00 MÜSZI

A KÉK - Kortárs Építészeti Központ kezdeményezésére infógrafikai pályázat keretében négy civil szervezet által képviselt, mindennapi városhasználatot érintő témát dolgoztak fel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói.

A kiállítás a legjobb hallgatói munkákat mutatja be.  

A résztvevő szervezek és témák:

•    Tudnivalók a KENYSZI-ről (Központi Elektronikus Nyilvántartás a Szolgáltatást Igénybevevőkről) (A Város Mindenkié csoport)
•    Az éghajlatváltozás hatásai a városban (Energiaklub)
•    Városi térfigyelő kamerák Budapesten (Társaság a Szabadságjogokért)
•    Lakatlan ingatlanok és az átmeneti hasznosítás (KÉK, Lakatlan projekt)

A megnyitón mind a négy témában díjazzuk a legjobb plakátok alkotóit.

A zsűri tagjai: Balla Dóra (MOME), Huszár Daniella (KÉK), Lohász Cecília (Energiaklub), Marcell Tamás (MOME), Szabó Gyöngyvér (KÉK, Lakatlan), Szabó Máté (TASZ),
A Város Mindenkié csoport tagjai

A megnyitót kerekasztal-beszélgetés követi a témákat kidolgozó szervezetek részvételével a közérdekű városkommunikációról Polyák Levente (KÉK) moderálásában.

Helyszín: Művelődési Szint (MÜSZI)
Kiállításmegnyitó: 2014. április 29. kedd 19:00

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2014. május 29-ig.

KAPCSOLAT


Huszár Daniella
KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK
M: +36 30 647 5504
M: daniella.huszar@kek.org.hu
W: www.kek.org.hu

BŐVEBBEN A KÖZÉRTHETŐ VÁROS PROJEKTRŐL


A Közérthető Város projekt célja, hogy Budapest működésének, átalakulásának, fejlesztésének, szabályozásának és igazgatásának legfontosabb folyamatait a design és az adat-vizualizáció segítségével közérthetővé tegye az állampolgárok számára, ezzel hozzájárulva a városi környezet alakulásának átfogóbb megértéséhez.

Célunk egy olyan kiadványsorozat létrehozása, amely érthetővé teszi a város működésének és igazgatásának szabályait és legfontosabb folyamatait.

A létrehozandó kiadványok egyértelmű, könnyen érthető információt szolgáltatnak majd egy-egy a városlakókat érintő kérdés megértéséhez. Emellett a létrejövő kiadványok önmagukban is művészi értéket képviselnek.

A témákat civil szervezetekkel együttműködésben választotta ki a KÉK, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel együttműködésben grafikusok számára pályázatot hirdetett az egyes témák kidolgozására.  A kiállítás a pályázaton résztvevő munkák legjobbjait mutatja be a közönség számára. A pályázaton díjazott grafikusok a civil szervezetekkel együttműködve tovább dolgoznak majd a 4-4 témában született plakátok kiadvánnyá alakításán.

Az eseményt szervező és lebonyolító Kortárs Építészeti Központ 2005-ben megalakult építészeti alapítvány, amely az elmúlt években bebizonyította, hogy képes újszerű, friss és releváns építészeti és urbanisztikai programjaival új szempontokat nyitni az építészeti és a városi nyilvánosságban. Bő tematikus spektruma, amely a kulturális örökség kérdéseitől a tervezés dilemmáin keresztül a film és a város kapcsolatáig terjed, a nyilvánosság igen tág csoportjai számára tette újra hozzáférhetővé mind a kortárs építészetet, mind a városi kultúra, városi fejlődés különböző aspektusait.
 


Létrehozás időpontja: 2014-04-17 16:39:52
Utolsó módosítás időpontja: 2014-04-17 16:42:46

Megtekintések száma: 13274
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41884