KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Felhívás az energetikai tanúsítói tevékenységgel kapcsolatban

Tájékoztatunk mindenkit, hogy energetikai tanúsítói tevékenység kizárólag TÉ jelű jogosultsággal végezhető, a SZÉSZ6 jelű jogosultság épületek energetikai szakértésére vonatkozik, azonban ilyen jogosultsággal energetikai tanúsítvány nem készíthető. A 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet alapján aki energetikai tanúsítói tevékenységet kiván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a névjegyzéket vezető szervnek bejelenteni, ahol ha megfelel a követelményeknek (végzettség, gyakorlat, energetikai tanúsítói jogosultsági vizsga) TÉ jelű jogosultságot kap.

Az Etikai-fegyelmi szabályzat 5. § (1) bekezdése alapján "A kamarai tag csak olyan megrendelést vállalhat el és feladatot végezhet el, amelynek teljesítéséhez jogszabály által meghatározott és érvényes jogosultsággal rendelkezik."

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy fegyelmi vétséget követ el az a kamarai tag, aki az építészeti, illetve mérnöki tevékenységre vonatkozó jogszabályok, szakmai szabályok, illetve kötelező kamarai szabályzatok rendelkezéseit szándékosan vagy gondatlanul megszegi. Aki jogosulatlanul végez szakmagyakorlási tevékenységet az már szándékos etikai vétségnek minősülhet, amely minősített etikai vétség. Az Etikai-fegyelmi szabályzat értelmében minősített etikai vétség büntetése, tagsági viszony határozott idejű felfüggesztésénél kisebb nem lehet.

2015. szeptember 14.
MÉK elnökség


Létrehozás időpontja: 2015-09-14 13:19:29
Utolsó módosítás időpontja: 2015-09-14 13:19:29
Cimkék: energetika, TÉ, SZÉSZ6, tanúsító, szakértés; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 13262
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43000