KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Chad Oppenheim a Kortárs Építészeti Központban

KÉK Talks with Chad Oppenheim

Időpont: 2018. június 15. 20:00

Helyszín: Kortárs Építészeti Központ

Budapest, 2018. június 5. –Az OPPENHEIM Architecture + Design alapítója a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) vendége

Chad Oppenheim amerikai építész, a nemzetközi hírű OPPENHEIM Architecture + Design építész stúdió alapítója. Az idén májusban a Cooper-Hewitt National Design Award belsőépítészeti kategóriájában kitűntetett stúdió munkássága a tervezés minden területét magában foglalja, a nagyszabású városi építészettől, szállodáktól és üdülőhelyektől kezdve a luxuslakásokon át, a belsőépítészetig és a bútorokig.

A 25 éve Miamiból indult stúdió, mára New York-ban és Bázelben is működtett irodákat. Alapítója, a zöld építészként is emlegetett Chad Oppenheim, aki ikonikus épületeinek tervezése során olyan újításokat vezetett be, amelyek a látványos, korszerű és valóban környezetbarát fejlesztésekkel és építészeti megoldásokkal igyekeznek az ember–természet kapcsolatot új megvilágításba helyezni.

A június 15-én 20:00 órától a KÉK-ben tartott előadása keretében az építész Spirit of Place című új könyvét mutatja be. Az egyedülálló formátumú könyv Oppenheim első monográfiája, mely az olvasót olyan világba kalauzolja, ahol a természet és az építészet közötti határok elmosódnak, és mely tudatosan hívja fel a figyelmünket a körülöttünk lévő természeti világ szépségeire. Az ember és a természet iránti szenvedély és érzékenység révén létrehozott mű monumentális, mégis poétikus művészeti album. "Egy régészhez hasonlóan próbáljuk meg feltárni egy-egy helyszín igazságát, olyan építészetet keresve, amely környezetével eggyé válva, a helyhez való kapcsolatot hangsúlyozza." – nyilatkozza Oppenheim a könyve kapcsán.

 

További információk

A Kortárs Építészeti Központ

A Kortárs Építészeti Központ egy független szakmai szervezet, amely az építészet oktatását, megismerését és fejlesztését kívánja előremozdítani a lehető legszélesebb szakmai és szakmán kívüli környezetben. Célunk, hogy megteremtsük a városról való közös gondolkodás és vita nyílt fórumát, és a szélkörű nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tegyük az építészet, városfejlesztés kortárs kérdéseit.

Letölthető képanyag

Az eseményhez kapcsolódó képanyag az alábbi linken érhető el: http://oppenoffice.com

Az esemény Facebook linkje: https://www.facebook.com/events/660198907645609/ 


Létrehozás időpontja: 2018-06-11 17:34:41
Utolsó módosítás időpontja: 2018-06-11 17:36:14
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 11569
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44767