KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Rendhagyó gipszkarton-megoldások a MOME-n

A zugligeti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem a jövőben nemcsak klasszikus felsőoktatási intézményként fog működni, hiszen MOME Campus, Kreatív Innovációs és Tudáspark néven művészeti kutató-fejlesztő műhelynek, szellemi központnak szánják. Az épület műszaki megoldásai sem csak az egyetem eddigi infrastrukturális problémáinak megoldását jelentik, hanem ezen ígéretes jövő irányába mutatnak.

A MOME idén megvalósult infrastrukturális fejlesztései, a Műhelyház és a Média- és Műteremház, a Siniattól több olyan műszaki megoldást igényeltek, amelyek a cég számára egy kiemelt projektté tették. Balogh György, a Siniat szaktanácsadó mérnöke szerint a közelmúltban a cég gipszkarton rendszerei több műszakilag érdekes, rendhagyó projekten is feltűntek, így nem volt véletlen, hogy a kivitelező, a Szkíta Építő Kft. szakemberei ismét a Siniat termékek mellett döntöttek.

Gipszkartonnal a megfelelő hangzásért

A Média- és Műteremházban a szárazépítési rendszerek használata messze túlmutatott a hagyományos, szerelt válaszfalas vagy függesztett nagytáblás álmennyezet megoldásokon - ennél a beruházásnál magasabb műszaki tartalmú szerkezeti megoldásokra is szükség volt. A teljes projekt szárazépítési munkáihoz a Siniat szállította az összes gipszkarton lapot és hozzá tartozó profilokat. Az épület funkcióit figyelembe véve, a szerkezetek kiválasztásánál szem előtt tartották az akusztikai követelményeket és az adott helyiségek jelentős, 8-9 méteres belmagasságát is. A projekt részét képezte két különösen fontos kiemelt funkciójú terem - a Fotóstúdió és a Filmstúdió -, valamint az azokat kiszolgáló helyiségek megfelelő akusztikájának kialakítása.


Létrehozás időpontja: 2018-11-21 13:45:12
Utolsó módosítás időpontja: 2018-11-21 13:46:59
Cimkék: MOME, Sinait; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 8677
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45008