KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Klasszikus a sörkertben - Knauf Insulation 2019 február

A méltán népszerű és nívós üdülőközpont (Avalon Park, Miskolctapolca) idén tavasszal egy sörkert épülettel bővült. Mind a magas, mind pedig az alacsony hajlásszögű tetőrész a klasszikus kőzetgyapot szigetelést kapta: MPN 038.

A hőszigetelő  anyag jellemzői: A1 éghetetlen, hidrofóbizált, ön- és alaktartó kőzetgyapot alapú hőszigetelő tábla. A beépítési vastagság esetünkben 20 cm.

Deklarált lambda: 0,038 W/m.K, R=5.25 m^2.K/W.

 

A szerkezetet emelt magasságú szarufa képezi 15+ 5 cm vastagságban, megfelelő párazárással alul, illetve tetősík fóliával közvetlenül a héjalás alatt.

Az itt beépített anyag még szúrós, porzik, igazi kihívás vele dolgozni.

A Knauf Insulation számos európai gyárában állít elő hasonló terméket (könnyű kőzetgyapot szigetelő lemez). A magyar piacot is kiszolgáló Nova Baňa gyáregység a közeli jövőben fogja az Ecose technológiát gyártósorain bevezetni, illeszkedve a több gyárban már végrehajtott  technológiai váltásához.

A majdani technológiaváltás következtében  így  a régi könnyű kőzetgyapot termékcsalád is környezetbarát kötőanyagot kap . Nem lesz szúrós, inkább selymes tapintású és az anyag kiporzása is jelentősen csökkenni fog. A jelenlegi technológia szerint a kötőanyag kémiai eredetű formaldehid származék. Érdekes módon a szálas szigetelések tapintásakor nem az üveg, vagy kőzet elemi szálai mint alkotórészek okozzák a szúrós érzetet, hanem maga a kötőanyag. Ennek lecserélése okozza majd a könnyű kőzetgyapotok esetében is a termék felhasználóbarátabb tulajdonságait.


Létrehozás időpontja: 2019-02-26 08:20:48
Utolsó módosítás időpontja: 2019-02-26 08:28:43
Cimkék: knauf, insulation, február, sörkert, Avalon Park, ; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 7799
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45149