KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Safecity 2.0 konferencia

AZ ÉPÍTÉSZETI BŰNMEGELŐZÉS SZEREPE A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSBEN KONFERENCIA
Időpont: 2019. május 9.
Helyszín: Törökbálint Művelődési Ház
• Mitől biztonságos egy település?
• Hogyan hozhatunk létre biztonságos településeket?
• Kinek a feladata a biztonság és a biztonság érzetének kialakítása egy településen?
• Milyen eszközök és módszerek segítik a biztonságos terek kialakítását?

A SafeCity konferenciasorozat második eseménye a települések szempontjából tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés témakörét. Az építészeti bűnmegelőzés alapelvei – amelyek a bűnalkalmak csökkentésére és a térhasználók biztonságérzetének növelésére irányulnak – leginkább az épületek léptékében ismertek: a kerítések, jól nyesett sövények, a bejárat megvilágítása egyértelműen a biztonságot szolgálják. A biztonságos környezetalakítás azonban ennél összetettebb, és települési léptékben is releváns a megközelítés. A SafeCity 2.0 konferencia különböző szakmai nézőpontokból járja körül, hogy miként lehet építészeti és környezetalakítási eszközökkel biztonságosabb és élhetőbb városi tereket és településeket létrehozni.

SZEKCIÓ: ÉPÍTÉSZETI BŰNMEGELŐZÉS A VÁROSFEJLESZTÉSBEN
Az első szekció előadások során elismert szakemberek a témához kapcsolódó általános kérdéseket és szempontokat ismertetnek: kik az érintettek, és kiknek a feladata a városok biztonságának megteremtése? Hogyan járul hozzá a szociális városrehabilitáció a bűnalkalmak csökkentéséhez, a biztonságérzet növeléséhez? Hogyan lehet biztonságosabbá tenni a városi közlekedést? Milyen szabályozások határozzák meg a hazai építészeti bűnmegelőzés gyakorlatát – és mit mutat a gyakorlat?

SZEKCIÓ: AZ ÉPÍTÉSZETI BŰNMEGELŐZÉS GYAKORLATI MÓDSZEREI
A második szekció gyakorlati eszközöket és módszereket mutat be, amelyek a települési főépítészek, döntéshozók segítségére lehetnek a biztonságos városi terek kialakításában. A gyakorlatorientált előadások betekintést nyújtanak a konkrét építészeti ajánlásokba, a térinformatikai eszközök nyújtotta lehetőségekbe, valamint a közösségi tervezés és a civil kezdeményezések eredményeibe.

PECHA KUCHA: CIVIL KEZDEMÉNYEZÉSEK A BIZTONSÁGOS VÁROSÉRT
A konferencia harmadik része egy Pecha Kucha, amelyben rövid, egymást követő villámelőadásokban mutatkoznak be olyan civil kezdeményezések, amelyek különböző módon járulnak hozzá a városok biztonságának növeléséhez.

A részvételért 2 kamarai továbbképzési pont jár. 

A regisztráció ingyenes, regisztrálni az alábbi linken lehet: Regisztráció Safecity 2.0

Letölthető tartalom:

konferencia program


Létrehozás időpontja: 2019-04-08 16:16:08
Utolsó módosítás időpontja: 2019-04-15 18:08:07
Cimkék: konferencia, safecity, építész, településfejlesztés; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 9593
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45223