KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

SAFECITY 3.0 – Építészeti bűnmegelőzés az iskolától az egyetemig

Időpont:  2019. június 6. 

Helyszín:  Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kar

Mitől biztonságos egy iskola? Hogyan kapcsolódik a biztonság a tanuláshoz? Mit jelent a biztonság a tanulás terei szempontjából? És hogyan kapcsolódik a biztonságos környezet a felsőoktatási képzésekbe?

A SafeCity konferenciasorozat harmadik eseménye az oktatás szempontjából tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés témakörét. Az építészeti bűnmegelőzés alapgondolata, hogy az épített környezet tervezése során tapasztalati tudással és kreativitással jelentősen csökkenteni lehet a bűnalkalmakat és növelni lehet a térhasználók biztonságérzetét. Ez a megközelítés a tanulás tereinek kialakítása, a tanulás szervezése, és a szakemberek képzése során is releváns. A SafeCity 3.0 konferencia során ezért pedagógusok, oktatók és építészek ismertetik saját szempontjaikat és tapasztalataikat, és vitatják meg közösen a biztonság és az oktatás sokrétű kapcsolódásait. 

A konferencia háttere:

A konferencia a SafeCity projekt keretében valósul meg, célja az építészeti és környezetformálási eszközök bűnmegelőzési lehetőségeinek feltérképezése és népszerűsítése Magyarországon. A projekt során megvalósuló felsőoktatási és szakmai képzések, önkormányzati és iskolai mintaprojektek és szakmai konferenciasorozat keretében ismerhetik meg a témához kapcsolódó szakemberek az építészeti bűnmegelőzés elméleti alapjait, gyakorlati eszközeit és a nemzetközi jó gyakorlatokat.

Letölthető tartalmak:

Programfüzet

Konferencia ismertető

 


Létrehozás időpontja: 2019-05-23 12:24:45
Utolsó módosítás időpontja: 2019-05-23 12:28:19
Cimkék: SafeCity, konferencia, 2019, program, 3; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 8411
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45317