KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Mi a közös a magyar egyetem és az olasz Lamborghini bemutatóterem között? - A téma a padlón hever

Floorexpo. 12.12. Lurdy.

MÉK 2 pont (2019/280)

 

Ezen épületeket egy tény biztosan összeköti: ahogy a világon számtalan emblematikus épület, a fent említettek padlója is kifogástalan állapotban van. Aki kivitelezőként vagy tervezőként szintén erre törekszik, annak mindenképpen érdemes ellátogatni az első FLOOREXPORA, ahol a legújabb műszaki megoldások mellett a padlók mai design elvárásoknak megfelelő trendjei, interaktív kiállítás és szakmai előadások is várják a szakembereket. 

A téma szó szerint a padlón hever az idén először életre hívott szakmai fórumon: olasz dizájn padlókról, fugamentes padlókról és többek között a modern élelmiszeripari megoldásokról hallhatunk előadásokat, amelyek működését interaktív kiállítások mutatják be. Emellett a nap során válaszokat kapunk a legújabb ipari padló trendeknek megfelelő nagytáblás padlók kivitelezésének kritikus kérdéseire, valamint fókuszba kerülnek - az elmúlt években egyre nagyobb számban megvalósult - sportlétesítményekhez kínált padlómegoldások.

 

Trend: nagytáblás ipari padlók

Alapvető megrendelői igény lett az elmúlt években a kis karbantartási igényű, esztétikus megjelenésű, „fuga mentes” ipari padló. Magyarországon az esetek körülbelül 80%-ban ma már 400m2 feletti, egybefüggő nagytáblás betonfelületek készülnek a néhány éve még természetesnek számító 5x6 méteres raszterek helyett. Azonban valódi rizikófaktor a repedések kialakulásában az ipari padlók jelentősen megnövekedett mérete, amennyiben a beton összetétele ezt a változást nem követi. Annak érdekében, hogy a megváltozott követelményeknek és igényeknek megfelelő minőségi beton legyen előállítható, a Mapei számos új innovációval lépett a piacra a betonadalékszerek területén. A FLOOREXPO szakmai fórumon nagy hangsúlyt kapnak az innovatív padlók és ezek között a nagytáblás ipari padlók biztonságos kivitelezéshez szükséges műszaki megoldások is; mindez a legújabb trendekre ad választ.

Ezek az innovációk világszerte használtak, illetve jól kipróbáltak. Felhasználásukkal készült többek között egy Montelcinoban fekvő hangulatos borospince, az olaszországi Sant'Agata Bolognese városában található Lamborghini bemutatóterem, a zalacsányi Zala Springs Golf Resort, a herceghalmi Abacus Hotel, vagy a Mapei sóskúti raktára, valamint Budapest belvárosában a Váci utca egyik elegáns parkolója is.

 

Igény: modern sportburkolatok

Szintén az elmúlt évek változó igényeire reagálva fejlesztette tovább a cég a mind az amatőr, mind a profi sport és edzésformák kiszolgálására szolgáló professzionális sportpadló megoldásait. Ezen sportburkolatok nem csak versenyképesek és tartósak, valamint biztonságosak, hanem kiemelkedően látványosak is. A mai trendekre adott válaszok között megtaláljuk az kivitelezés gyorsaságának és élőmunka csökkentésének lehetőségét is: legyen újépítés vagy felújításra váró aszfalt- vagy betonpálya, azok gyorsan és egyszerűen, no és persze szakszerűen kivitelezhető a Mapei anyagaival.

A sportburkolati lehetőségeket feltérképezve találkozott Dabas város vezetése a Mapei TNS rendszerével, amit élőben Olaszországban személyesen is megtekinthettek és kipróbálhattak. A feladat olyan többfunkciós csarnok létrehozása volt, amely egyaránt megfelel az amatőr és a profi sportolók igényeinek is, minezt akár több különböző sportágban. A beruházásban ennek az igénynek megfelkelően hosszában egy futsal pálya, keresztben pedig 3 teniszpálya került kialakításra.

A FLOOREXPO szakmai fórumon amellett, hogy meg lehet tekinteni majd az itt említett anyagokat és találkozni lehet megvalósult példákkal, támogatást is lehet kapni a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen a jövőbeli karbantartási munkák szakszerű elvégzéséhez.

További információ, a nap teljes programja és a regisztráció elérhető a www.floorexpo.hu weboldalon.


Létrehozás időpontja: 2019-12-04 00:00:00
Utolsó módosítás időpontja: 2019-12-04 14:04:39
Cimkék: austrotherm, előadás, padló; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 10400
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45552