KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

German Design Award díjat nyert a Nordic Light irodakomplexumban található iroda.

A Skanska Magyarország és a LAB5 büszkén jelentik be, hogy a Nordic Light irodakomplexumban található Skanska központi irodája a German Design Award 2020 (Német Design Díj 2020) Kiváló Építészet - Belsőépítészet kategóriájában díjat nyert. A Skanska elgondolásain alapuló, az ügyfél és a stúdió közötti sikeres együttműködés eredményeként létrejött design az irodai felhasználók jóllétére, a funkcionalitásra és a zöld környezetre összpontosít.

A Skanska Magyarország irodájának koncepcióját a budapesti székhelyű kortárs belsőépítészeti és építészeti stúdió, a LAB5 keltette életre az ügyfél zöld és jövőbiztos irodai környezet iránti elképzelései mentén. A Skanska és a LAB5 közötti gyümölcsöző együttműködés eredményeként létrejött design korábban már elnyerte a Centre for Creative Economy of Southeast Europe (Délkelet-Európa Kreatív Gazdaság Központja) által alapított regionális elismerést, a Big SEE Interior Design Award 2018 (Big SEE Belsőépítészeti Díj 2018) díjat.

„Ez volt a legizgalmasabb projektünk, ahol a természetes és az épített környezet összefonódik és együtt él. Az az igazán lenyűgöző ebben a formatervezésben, hogy az egyedi légkör és tér egyidőben lehet kényelmes, inspiráló és praktikus a mindennapok során” – mondta Dobos András, a LAB5 partnere és tervezője.

A German Design Award 2020 zsűrije külön dicsérte azt a megközelítést, amely a valódi növények természetességét hangsúlyozza, a növényeket és fákat térelválasztóként, illetve pihenő szigetekként integrálva, ami egyszerre fenntartható elképzelés, valamint természetes légkört is teremt az irodában. Kiemelték azt is, hogy a nyers beton mennyezet és a növények egyszerű fabútorokkal való társítása érdekes kontrasztot eredményez.

A zöld és fenntartható megoldások alkalmazása a Skanska üzleti filozófiájának alapja; a növények irodai designba történő integrációja e megközelítés szó szerint élő bizonyítéka.

Az irodában nincsenek válaszfalak, amelyek megoszthatnák a belső teret, ehelyett a biofilikus design eszközei, például a kis élő erdők tagolják több részre a helységet. Az iroda a Skanska által fejlesztett és épített Nordic Light irodakomplexumban található.

„A díjnyertes budapesti irodánk tükrözi, kik vagyunk: egy olyan vállalat, amelynek célja, hogy élen járjon a jóllétet, a fenntarthatóságot és az innovációt fókuszba helyező jövőbiztos munkahelyek létrehozásában. Fejlesztéseinket a lehető legmagasabb szintű fenntarthatósági tanúsítványoknak megfelelően építjük, és folyamatosan hangsúlyt fektetünk az emberközpontú terek létrehozására, amelyek növelik az irodák használóinak teljesítményét, illetve inspiráló és vonzó környezetet nyújtanak a tehetséges munkavállalóknak” – mondta Alexandra Tomášková, a Skanska magyarországi és csehországi üzleti tevékenységért felelős ügyvezető alelnöke.

„A Skanska budapesti központja az irodák azon új generációjához tartozik, ahol többféle munkaterület is található, a csendes irodarészek mellett a közös munkára kialakított részben több különböző tevékenységeket is végezhetnek a dolgozók – tette hozzá Ábrahám András, a Skanska Magyarország projektmenedzsere. – A tereket úgy tervezték, hogy maximalizálják a természetes fényt, valamint a zöld, élő természet jelenjen meg az irodában elősegítve, hogy munkatársaink kipihentebben és fókuszáltabban dolgozhassanak. A tény, hogy saját irodánk már másodszor nyer díjat, valódi elismerése annak, hogy élen járunk az inspiráló és kényelmes környezetet biztosító munkahelyek létrehozásában, ahol az emberek a legjobb teljesítményt tudják nyújtani”.

Forrás: https://www.octogon.hu/epiteszet/rangos-elismeres-a-skanska-magyarorszag-kozpontjanak-belsoepiteszeteert/


Létrehozás időpontja: 2020-04-06 14:32:58
Utolsó módosítás időpontja: 2020-04-06 14:34:51
Cimkék: skanska, lab5, gda; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 7583
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45962