KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Megújult a Borsi Rákóczi Várkastély - Teleki László Alapítvány segítségével

A határon túli magyar műemlékvédelem kiemelt projektje, a Felvidéken, a magyar határtól alig öt kilométerre lévő borsi Rákóczi-várkastély felújítása.

Dr. Diószegi László, a Teleki László Alapítvány igazgatója, az ezzel kapcsolatos interjúban elmondta, az idén tavasszal, de legkésőbb nyár elején, ahogy a járványhelyzet engedi, átadják a felújított borsi Rákóczi-várkastélyt. Ahol II. Rákóczi Ferenc született, ez az épület reneszánsz építészetünk gyöngyszeme, túlnyomó részben a magyar kormány támogatásával újult meg.

A létesítményben, lesz többek között Moholy-Nagy Művészeti Egyetem által megtervezett interaktív Rákóczi-kiállítás, szabadulószoba és a VR (virtuális valóság)-szoba, étterem, szálloda is. A Teleki Alapítvány igazgatója bízik abban, hogy a borsi Rákóczi-kastély a környék egyik legnagyobb turisztikai attrakciójává válik.

A beruházás építészeti munkarésze elkészült, a magyar reneszánsz építészet ritka és különösen értékes darabja újjászületve várja a látogatókat.
 

A Népi Építészeti Program legújabb támogatás kérelmi köre egyébként 2021. január 29-én nyílik meg.

A teljes interjú: a http://www.telekialapitvany.hu/a-borsi-rakoczi-kastely-a-kornyeken-egyedulallo-turisztikai-attrakcio-lesz/ oldalon.

forrás: http://www.telekialapitvany.hu


Létrehozás időpontja: 2021-01-20 19:50:48
Utolsó módosítás időpontja: 2021-01-20 19:52:46
Cimkék: Bors, várkastély, rákóczi, teleki, lászló; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 7703
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46385