KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Elindult Budapest legújabb közparkjának, a Csepeli Közpark építésének előkészítése

Új közparkot terveztet a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) Észak-Csepelre, a munka nyílt uniós tenderrel indul. Az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjében a kormányzati BFK megindította a nyílt európai uniós közbeszerzési eljárást a 36 hektáros, új, nagy csepeli közpark tervezésére.

Egy éve állapodott meg a BKF vezetése Baranyi Krisztina ferencvárosi- és Borbély Lénárd csepeli polgármesterrel, valamint Karácsony Gergely főpolgármesterrel arról, hogy Észak-Csepel keleti csücskében, 36 ezer négyzetméter területen létrehoznak egy új, mindenki által látogatható, nyitott közparkot.

A várható fejlesztések

A három Városmajornyi területen most megindított tájépítész-parktervezési pályázat többfunkciós park kialakítását célozza ezért a tervezőknek a területen el kell helyezniük:

  • nagy, szabad pihenőtereket, tisztásokat,
  • gyalogos- és kerékpáros utakat,
  • sétányokat, ösvényeket,
  • védett, fás ligeteket,
  • közösségi kertek szegletét,
  • közösségi sportpályákat, kültéri fitnesz lehetőséget, mászófalakat, gör-parkot,
  • Duna parti teraszokat, kiülőket, padokat és utcabútorokat,
  • biciklis-gyalogos hidakat a ferencvárosi partszakasz felé.

A tervezési pályázat májusban zárul, a BKF az elképzelések szerint a nemzetközi tervpályázat nyertes tervezőcsapatával köt szerződést a tervezési munkákra, mely az önkormányzatokkal egyeztetve, közösségi tervezésben két év alatt készülhet el. A környékbelieket egyelőre online, de amint lehet, személyes fórumokkal is bevonják a tervezésbe.

Mivel városi jelentőségű park készül, annak megközelíthetőségén is dolgoznak a szakemberek. Egyik oldalról a fejlesztés alatt álló és Kálvin térig meghosszabbítandó csepeli HÉV és a Weiss Manfréd úti kerékpárút határolja, délről a jövőbeni Galvani-híd kapcsolódó körútja és a rajta futó villamos és kerékpárút, a Kis-Dunán keresztül Ferencváros fejlesztési területei fele pedig gyalogos és kerékpáros hidakat készítenek elő.

Forrás: https://www.portfolio.hu

A Közbeszerzési Értesítő 2021/21 számában már megjelent a felhívás:
1350/2021. Ajánlati felhívás-Csepeli közpark tájép. tervezés 


Létrehozás időpontja: 2021-02-03 10:57:25
Utolsó módosítás időpontja: 2021-02-03 15:39:25
Cimkék: bfk, csepel, észak, fejlesztés, park, közpark; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 8401
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46402