KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Indul a Budai Fonódó villamoshálózat II. szakaszának a tervezése

Budai Fonódó II. – Szent Gellért tér – Kopaszi gát / Budafoki út

A Kormány 2020 nyarán döntött arról, hogy a 2010 és 2015 között Budapesten sikerrel megvalósított Budai Fonódó villamoshálózatot déli irányban, az egyetemek, új és meglévő városrészek kötöttpályás közösségi közlekedésének fejlesztése érdekében folytatni kívánja. A beruházás részleteiről és megvalósításának menetéről a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, a Fővárosi Önkormányzat és a Kormány közös városfejlesztési szerve 2020. október 15-én döntött, a beruházás megvalósítását a Budapest Fejlesztési Központ folytatja.

A Budai Fonódó villamoshálózat II. szakasza a Szent Gellért teret köti össze a Budafoki út és a Dombóvári út kereszteződésével.

A tervezett vonal megállói:

  • Szent Gellért tér
  • Műegyetem rakpart (Bertalan Lajos utca)
  • Petőfi híd (átszállási lehetőség a 4-6 villamosra)
  • Pázmány Péter sétány
  • Rákóczi híd
  • Nádorkert ( Infopark ) (átszállási lehetőség az 1-es villamosra és az elővárosi vonatokra lásd Budapest Vasúti Stratégia 2040 https://mek.hu/index.php?id=46409)
  • Budafoki út végállomás (átszállási lehetőség az 1-es villamosra és az elővárosi vonatokra, valamint a Budafok felé közlekedő buszjáratokra)

Az új villamos vonalról a Szent Gellért térről a Szabadság hídon keresztül a 47-es és 49-es vonalán a Deák Ferenc térre, valamint a 19-es és 41-es villamos vonalán a Batthyány tér és Óbuda felé is közlekedhetnek majd járatok. A végleges hálózatról a Budapesti Közlekedési Központ dönthet majd. A projekt keretében vizsgáljuk a vonal folytatásának a lehetőségét a Budafoki út és a Szerémi út környezetében lévő lakóterületek kiszolgálására.

A kérdőív célja olyan vélemények és javaslatok összegyűjtése, amelyek segíthetik a döntés előkészítési tervezési folyamatot. A pontos nyomvonal és forgalmi kialakítás tervezése forgalmi modellezéssel és további közlekedési tervezési eszközök használatával történik, ezért a jelenlegi felmérés a villamos vonal környezetére fókuszál. A villamos vonal végleges kialakításáról a döntés előkészítési tanulmányban megfogalmazott megállapítások alapján születik döntés.

A Budai Fonódó villamoshálózat tervezett nyomvonala

Kérdőív és véleményezés a www.budaifonodo.hu oldalon!


Vitézy Dávid kapcsolodó facebook bejegyzése

Mondd el a véleményed és segítsd a Budai Fonódó villamoshálózat déli szakaszának tervezését!

Mielőtt megkezdődik a tervezés, egy rövid kérdőíven kérdezzük az újbudaiakat, a BME vagy ELTE itt tanuló hallgatóit és tanárait, az Infoparkban dolgozókat, a Kopaszi gát térségébe költözőket vagy már ott élőket és minden érintettet, mit gondolnak az új villamosvonalról és mi a véleményük a környező közterületek átrendezésének prioritásairól.

Kérek minden érintettet, töltse ki ezt a rövid kérdőívet a www.budaifonodo.hu weboldalon és ha van ismerőse, akit érinthet a beruházás, ossza meg vele is!

A Budai Fonódó villamoshálózat kiépítése délre folytatódik: a beruházás második ütemében a Duna partján épül új villamosvonal a Szent Gellért tértől délre, a Műegyetem rakparton és a Pázmány Péter sétányon át a Kopaszi gát térségéig. A végállomás a Budafoki útnál lesz, a vonal csatlakozik majd a Déli Körvasút új, Nádorkert megállójához is.

A kérdőív az alábbi linken érhető el:

www.budaifonodo.hu

Korábbi posztom a témában: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3536590796410001&


Létrehozás időpontja: 2021-02-15 13:15:11
Utolsó módosítás időpontja: 2021-02-15 13:18:32
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 7804
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46415