KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Diplomadíj 2021 hirdetménye

DIPLOMADÍJ 2021

Kedves Diplomázó Építész(mérnök), Belsőépítész – Környezettervező művész, Tájépítész(mérnök) és Településmérnök hallgatók!

A Magyar Építész Kamara (MÉK) és Tagozatai valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) közösen "Diplomadíj 2021" címmel ismételten pályázatot hirdetnek az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben (Msc / MA szintű), vagy az osztott, alap- és mesterképzésben (3 + 2 éves azaz Bsc / BA + Msc / MA) szinten végzett építész(mérnök), belsőépítész- környezettervező művész, táj- és kertépítész(mérnök) és településmérnök hallgatók részére.

A pályázaton 2020. év második félévében, vagy 2021. első félévében diplomázott, és sikeresen végzett okleveles építészek, építészmérnökök és építésztervező művészek, belsőépítészek- környezettervezők, az okleveles településmérnök osztatlan képzésben vagy a településmérnöki Msc képzésben, valamint a településtervezési diplomamunkát készítő, építész/építészmérnöki mesterképzésben részt vettek, továbbá a tájépítészmérnök és táj- és kertművész Mesterszakon diplomázó fiatalok pályázhatnak.
Részt vehetnek a pályázaton külhoni egyetemeken végzett, de magyar nyelvet beszélő építészek(mérnökök), belsőépítészek- környezettervezők, táj- és kertépítészek és településmérnökök is, de kizárólag magyar nyelvű pályázati anyaggal.

A Diplomadíj pályázatra csak Msc és MA szintű diplomamunkaként készülő építész tervek, belsőépítész - környezettervezői tervek, műemléki épület rekonstrukciós témájú tervek, terület- és településrendezési tervek, táj- és kertépítészet tárgyú diplomamunkák tervei nyújthatóak be.

A pályázat benyújtása kizárólag elektronikus úton történhet.

A benyújtott belsőépítész-környezettervező, a műemléki épület rekonstrukciós témájú terveket, a táj- és kertépítész, valamint a terület- és településrendezési tervezési diplomamunkákat a kamarai tagozatonként külön tagozati Bizottságok is értékelik és díjazzák.

 

Pályázni csak a sikeresen megvédett diplomaterv ( Msc / MA szintű ) építészeti, belsőépítész - környezettervezői-, táj- és kertépítészeti, terület és településrendezési, illetve az ide vonatkozó szakági munkarész(ek)et tartalmazó digitálisan A3 lapméretre szerkesztett, portfóliószerűen összefűzött maximum 8 darab A3 (420 x 297 mm) oldalt tartalmazó, digitálisan lapozható diplomamunkát összefoglaló füzettel lehet. Javasolt fájlformátumok: pdf, pdfa, jpg.

A pályázatok feltöltési korlátja maximum 5 darab fájlegy fájl mérete maximum: 10 Mb.
Digitális mellékletként feltölthetőek további anyagok, amennyiben azok még beleférnek a megadott méretkorlátba:
 - a diplomamunka eredeti digitális tervlapjai, (lehetőleg pdf vagy pdfa, jpg )
 - egyéb fotómontázsok és / vagy látványtervek, modellfotók, videók,szabad kézi rajzok,stb..,

A pályázat nyilvános, név aláírásos ezért a tervlapokon a pályázó a nevét, a felsőfokú oktatási intézmény, a kar és a tanszék megnevezését, illetve a konzulens(ek) nevét, a tervezett épület, építmény, alkotás, település, településrész megnevezését és a tervezési helyszín pontoscímét, fontosabb adatait, továbbá egyéb a pályázó által fontosnak információkat, közlendőket fel kell tüntetni.

A pályázat feltöltése:                          https://mek.hu/inc/urlap/index.php?urlap=DD2021

A pályázat feltöltésének ideje:           2021. szeptember 01. (szerda) 00.00 órától és szeptember 13. (hétfő) 23.59.00 óráig. A feltöltő oldal csak ebben az időszakban érhető el.
A pályázatok csak elektronikus formában nyújthatóak be, és kötelezően feltöltendő a kiíráshoz mellékelt letölthető Adatlap is, pdf formátumban.

A Diplomadíj pályázatra beérkező terveket szakmagyakorló építészekből, belsőépítészekből, kert- és tájépítészekből és településtervezőkből álló Bírálóbizottság, valamint tagozati Bírálóbizottságok külön értékelik. Megfelelő számú és színvonalú pályázat beérkezése esetén a zsűri és a tagozati zsűrik több díjat is odaítélhetnek.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetését az UIA által meghirdetett Építészet Világnapján, előreláthatólag 2021. október 4-én (hétfő) délután rendezzük meg a Magyar Építészek Háza Kós Károly termében ( 1088 Budapest,Ötpacsirta u. 2.)
A nyerteseket illetve a díjazott terveket a Magyar Építész Kamara honlapján (www.mek.hu), a MÉSZ honlapján (www.meszorg.hu) és egyéb szakmai fórumokon is igyekszünk bemutatni ( pl. nyomtatott sajtóban: Építész Közlöny és Építész Évkönyv, Magyar Építőművészet (MÉ), és on-line szakmai oldalakon: pl. meonline.hu, epiteszforum.hu, tervlap.hu, stb..).
A Diplomadíj pályázattal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseket kizárólag e-mailen, Ulrich Tamás email címére ( ulrich.tamas@mek.hu) kérjük elküldeni.
 

Budapest, 2021. május 28.

Szalay Tihamér építész                                 dr. Hajnóczi Péter                              Krizsán András
a Diplomadíj bizottság elnöke                       a MÉK elnöke                                   a MÉSZ elnöke

Diplomadíj 2021 bizottság tagjai:
Építészet elnök:          Szalay Tihamér (MÉK),
Tagok:                        Nagy Csaba (MÉSZ), Anthony Gall (MÉSZ), Turi Attila (MÉK),

                                    Vadász Bence (MMA).
Műemlékvédelmi tagozat: Nagy Gábor
Belsőépítészeti tagozat: O. Ecker Judit, Magyari Éva, Csavarga Rózsa, Szekér Ferenc, Szenes István, és Veres Péter.

Terület- és Településrendezési tagozat: S. Vasi Ildikó, Schwarczuk Ágnes, Gajdos István.
Táj- és kertépítészeti tagozat: Schuchmann Péter, Bardóczi Sándor, M. Szilágyi Kinga, Sándor Tamás, Szloszjár György.

 

Letölthető tartalom:

Adatlap


Létrehozás időpontja: 2021-06-08 12:57:29
Utolsó módosítás időpontja: 2021-06-14 10:47:45
Cimkék: diploma, díj, 2021, dd,; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 11294
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46552