KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Regisztráljon a XXVII. Országos Urbanisztikai Konferenciára!

A Magyar Urbanisztikai Társaság 27. alkalommal rendezi meg az Országos Urbanisztikai Konferenciát a Debreceni Egyetem Műszaki Karán 2021. október 21-22-én.

A konferencia idei témája Újraiparosodó városaink, melyet több plenáris előadás és számos szekcióelőadás keretében járunk körül. A konferencián többek között plenáris előadást tart Papp László, Debrecen Polgármestere, Füleky Zsolt építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár, Dr. Nagy Ádám iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkár, dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, valamint Dr. Lux Gábor, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézetének tudományos főmunkatársa.

Regisztráció

Foglalja le időben szállását a konferenciára!

A konferencia programja

Vásárolja meg most kedvezményes áron jegyét az év legrangosabb urbanisztikai konferenciájára!

  • MUT-tagoknak, MRTT-tagoknak - 20.000 Ft
  • Teljes ár - 25.000 Ft 
  • Diákoknak (Nappali tagozatos, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező BSc, MSc, PhD): 12.000 Ft. 
További információ: https://bit.ly/3F6RLuU        
                                                                     

Regisztrációs űrlap: https://forms.gle/3tTkk1rTPyvXkyYm7

A konferencia az ipari nagyvállalatok hazánk városaira – és azok térségeire – gyakorolt hatását vizsgálja. A kétnapos konferencia plenáris, valamint szekcióelőadásai többek között arra keresik a választ, hogy milyen hatással vannak az ipari nagyvállalatok hazánk városaira, milyen változásokat indukál jelenlétük a város társadalmi, gazdasági, környezeti szférájában. Hat szekciónkban hangsúlyosan fogjuk vizsgálni a hazai és nemzetközi nagyvállalatok szerepét a városfejlődésben, hatásukat a helyi önkormányzatok és intézmények működésére, az oktatásra, valamint a helyi döntéshozatalra.

Ki fogunk térni a rendszerváltás ipari válságából levonható tanulságokra, hogy milyen lenyomatokat hagyott és hagy az ipari tevékenység hazánk településein, hogy milyen változásokat indukálnak a korábbiakhoz képest az újfajta technológiák – az ipar 4.0 –, valamint, hogy ebből adódóan milyen új kihívásokkal kell szembenézniük a városoknak az „újraiparosodás” során.
 
A városban megjelenő ipari nagyvállalatok befolyása, valamint a város fejlődésének hatásai nem állnak meg annak határain belül: a Magyar Regionális Tudományi Társaság szekciójában azt vizsgáljuk, hogy az „újraiparosodó” városban kialakuló társadalmi, gazdasági fejlődési folyamatok, konfliktusok, esetleg problémák miként képződnek le a város agglomerációs, tágabb térségében, régiójában.

A konferencia hét szekciója:
  • A területi- és városfejlesztés kihívásai
  • MRTT – A városok újraiparosodásának területi hatásai
  • "Újraiparosodás": összeomlás, újrakezdés, kitettség
  • A városok átalakulására ható új ipari technológiák
  • Metropolisz-régiók átalakulása
  • Nagyvállalatok és a város (kisszekció)
  • Társadalmi konfliktusok az ipari fejlődésben (kisszekció)

Létrehozás időpontja: 2021-10-04 09:07:19
Utolsó módosítás időpontja: 2021-10-04 09:09:17
Cimkék: ouk, urbanisztika, xxvii,; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 5894
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46712