KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A 17. Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjának bemutató kiállítása Budapesten

„17. Velencei Építészeti Biennálé Magyar Pavilonja” című kiállítás megnyitójára 2021. december 9-én csütörtökön 18.00 órakor kerül sor a Ludwig Múzeum 1. emeleti Üvegteremében.

„Az Othernity – Modern örökségünk újrakondicionálása” – a Biennále központi témájára, a How will we live together? (Hogyan fogunk együtt élni?) kérdésfelvetésére reflektálva – arra keresi a választ, hogy a modern építészet sokat vitatott, több szempontból elavult öröksége milyen lehetőségeket tartogat a jövő építészei számára.

A kurátorok 12 kelet-közép-európai építészirodát kértek fel arra, hogy gondoljanak újra 12 ikonikus budapesti modern épületet, ezzel egy lehetséges utat mutatva múlt és jövő építészetének összeegyeztetésére.

A kiállítás két fő teremből áll: a LABOR a 12 épület történeti állapotát dokumentálja, a SHOWROOM pedig a 12 kortárs építészeti reflexiót mutatja be. A két rész felépítése a kiállítási tárgyak paramétereinek tükrözésével történt: a két narratíva egymástól elválaszthatatlan, és csak egymás összefüggésében értelmezhető.

A kiállítás katalógusában (tervező: Kazsik Marcell) – amely gazdag fotódokumentáció kíséretében mutatja be az egyes épületeket, az irodákat és a kiállítást – Edwin Heathcote építészetkritikus (London) és Moravánszky Ákos építészettörténész professzor (Zürich) tanulmánya helyezi tágabb történeti kontextusba a projektet.

Kiállítók:

A-A Collective (Lengyelország / Dánia / Svájc), Architecture Uncomfortable Workshop (Magyarország), b210 (Észtország), BUDCUD (Lengyelország), KONNTRA (Szlovénia / Észak-Macedónia / Horvátország), LLRRLLRR (Észtország / Egyesült Királyság), MADA (Szerbia), MNPL Workshop (Ukrajna), Paradigma Ariadné (Magyarország), PLURAL (Szlovákia), Vojtěch Rada (Csehország), Studio Act (Románia).

Nemzeti biztos: Fabényi Julia.

Kurátor: Kovács Dániel, kurátori team: Csóka Attila Róbert, Molnár Szabolcs, Smiló Dávid.

Projekt honlap: www. othernity.eu

 

forrás: https://www.ludwigmuseum.hu/kiallitas/othernity-modern-oroksegunk-ujrakondicionalasa

Lásd még: https://mek.hu/index.php?id=46516


Létrehozás időpontja: 2021-11-23 19:02:43
Utolsó módosítás időpontja: 2021-12-07 10:53:35
Cimkék: Velence, kiállítás, budapest, bemutató; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 5986
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46793