KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködőket keres bérlakásprogramjához

Tisztelt Tervező, Kedves Kolléga!

 

Az ország 300 legszegényebb települését érintő Felzárkózó települések program vezetőjeként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösségi bérlakásprogramot valósít meg a lakhatási körülmények javítására, ennek keretében 2026-ig 2000 lakóingatlant hoz létre 400 új épület megépítésével és 1600 lakás felújításával. Az ingatlanok elsősorban az Észak-magyarországi, az Észak-alföldi, a Dél-dunántúli régiókban találhatók.

A 2000 közösségi bérlakást alapvetően a települések - helyenként szegregátumok - központi területén megvásárolt használt lakóépületek felújításával, illetve ahol erre nincs lehetőség, ott üres telken, vagy romos állapotú ingatlanokon típusterv alapján készülő új épületek építésével valósítja meg a program.   

Az ingatlanok vásárlása folyamatban van és a kínálatnak megfelelően folyamatosan zajlik a következő években is. A megvásárolt ingatlanok felmérése, felújítási tervek készítése, a felújításhoz, építéshez szükséges pályáztatási rendszer kidolgozása elindult. Tarnabodon ezen kívül megépült hét mintaépületünk is.

A felújított és az új építésű ingatlanok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat bérlakásprogramjába kerülnek. A bérlők kiválasztásának feltétele, hogy a nyertes pályázók vigyáznak az ingatlanra, rendben tartják a környéket, megművelik a kertet és együttműködnek a program településen dolgozó munkatársaival, akik segítik a családokat a mindennapi problémák megoldásában.

A program elősegíti a társadalmi mobilitást a többnyire zárkózott településeken, a bérlakásokba költöző családok magasabb komfortfokozatú otthonokba kerülnek, miközben a felújítandó ingatlanokat értékesítő tulajdonosoknak is lehetősége nyílik a továbblépésre.

A tervezett munkák területi megosztása

Az ingatlanok megyék szerinti tervezett eloszlása:

Megye

Település szám:

Tervezett épületmennyiség:

Baranya megye

24

65

Békés megye

2

8

Borsod-Abaúj-Zemplén

84

645

Csongrád-Csanád

4

11

Fejér

1

22

Hajdú-Bihar

14

124

Heves

17

128

Jász-Nagykun-Szolnok

6

82

Nógrád

24

127

Pest

1

6

Somogy

34

107

Szabolcs-Szatmár-Bereg

69

601

Tolna

10

41

Veszprém

2

2

Zala

8

31

A program megvalósításához együttműködő partnereket keresünk, tervezők és kivitelezők körében.

Eddig Tarnabodon két új építésű épület került megvalósításra más-más technológiával és ezen felül további 7 épület (könnyűszerkezetes építési rendszerrel), amiből Boldogkőújfalun még egy épület készült el meglévő típustervek alapján. A használatbavételi tudomásulvételi eljárások folyamatban vannak.

Eddig a 4 régióban 7 megvásárolt használt épületnek készültek el a felmérési és felújítási tervei és költségvetési kiírásai, amit az MMSz saját erőforrásból készített el.

Felhívásunk célja, hogy régiónként gyűjtsünk össze olyan tervezőket és tervező szervezeteket, melyek kapacitásuknak megfelelően részt kívánnak, és tudnak venni a megvalósuló épületek terveinek elkészítésében, a kivitelezés közbeni műszaki ellenőri feladatok ellátásában, valamint az ingatlanok megvásárlását megelőző állapotfelmérési műszaki dokumentáció elkészítésében, javaslattételekben a vásárlásokhoz. Szándékaink szerint az előkészítési, tervezési és műszaki ellenőri feladatokat régiónként több tervező szervezet látná el, akár településekre lebontva vagy elosztva, akár feladatkörökre megbontva.

A tervező szervezetekkel, tervezőkkel, műszaki ellenőrökkel keretszerződések keretében működnénk együtt. Partnereinket régiónként meghirdetett, beszerzési eljárásokkal szeretnénk kiválasztani, a konkrét helyszínekre vonatkoztatva.

Következő feladatokra keressük partnereinket:

Előkészítési feladatok:

  • MMSz által kigyűjtött ingatlanok műszaki állapotfelvétele, megvásárláshoz vételi javaslattétel

Tervezési feladatok:

  • típustervek helyszínre adaptálása egyszerű bejelentési eljárás keretében (bejelentési és kiviteli tervdokumentáció)
  • meglévő épületek rekonstrukciója egyszerű bejelentési eljárás keretében (bejelentési és kiviteli tervdokumentáció)
  • meglévő épületek felújítása (költségvetési kiírás és szükség szerint kiviteli tervdokument

Műszaki ellenőri feladatok:

  • Új építésnél és szükség szerint felújításnál műszaki ellenőri feladatok ellátása

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködő partnereket keres a program megvalósításához kivitelezők, szakemberek, szakértők és tervezők körében.

A pályázati felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelenik meg. Várhatólag 2022 február közepén.

Részletes tájékoztatást a munkába való bekapcsolódás lehetőségeiről a következő elérhetőségen kapható:  https://bit.ly/3g916XI

A kivitelezőknek szóló tájékoztató innen érhető el: Felhívás kivitelezők számára.pdf

A további szakembereknek szóló tájékoztató Innen érhető el: Felhívás szakemberek számára.pdf

2022. február 17.


Létrehozás időpontja: 2022-02-17 17:29:08
Utolsó módosítás időpontja: 2022-02-17 17:36:30
Cimkék: magyar, máltai, szeretetszolgálat, bérlakás; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 6338
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46922