KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

"Az ezeréves veszprémi székesegyház értékei" - Konferencia

2022. május 25-én a Szent Mihály Védegylet és a Hét Domb Hagyományőrző és Kulturális Egyesület közös szervezésével az érdeklődő lakosság részvételével  konferenciát szervezünk "Az ezeréves veszprémi székesegyház értékei" címmel országos hírű építészek, művészettörténészek és műemlékvédelmi szakemberek közreműködésével Veszprémben. Meghívót küldtünk a veszprémi önkormányzat és a veszprémi érsekség számára is.

A konferencia célja a veszprémi székesegyház jelenlegi művészi értékeinek a felmutatása a megőrzése védelmében - amire nagy szükség van, hiszen a Veszprémi Érsekség a székesegyház drasztikus átépítésére készül. (Falak fehérre festése, színes üvegablakok lecserélése sima üvegre, berendezés teljes kipakolása).
Nagy a valószínűsége, hogy a konferenciánkkal nem tudjuk megakadályozni az átépítést. Az értékfelmutatásnak ekkor is van jelentősége,  - mert összegezzük ezen a konferencián, talán csak a jövő generációinak, hogy milyen kincs volt a birtokunkban, amelyet ilyen formában elveszítünk, nem lesz többé.
 
Szerdán délután 17  órakor  előadásokkal kezdődik a konferencia a mellékelt meghívó szerint és 19 órakor kezdődik a sajtótájékoztató, amelyet az előadó szaktekintélyek tartanak, nekik lehet kérdéseket feltenni. A mellékelt meghívóban megtalálható az előadók neve és titulusa.
 
Azzal a meghívással fordulunk Önökhöz, hogy jöjjenek el rendezvényünkre, hallgassák meg az előadásokat és vegyenek részt a 19 órakor kezdődő sajtótájékoztatón. Tegyék fel értő kérdéseiket az építész, művészettörténész, műemlékvédelmi szakemberekhez - szeretettel várjuk Önöket!
 
A helyek fenntartása miatt a részvételi szándékukat, kérjük, jelezzék vissza  2022. május 22-ig a következő címen:  szentmihalyvedegylet@gmail.com
Letölthető tartalom:
Konferencia meghívó
 

Létrehozás időpontja: 2022-05-23 11:40:29
Utolsó módosítás időpontja: 2022-05-23 11:43:13
Cimkék: veszprém, székesegyház, konferencia; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 3748
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47062