KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Ünnepélyes székházavató Kaposváron

SOMOGY MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA, SOMOGY MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA ÜNNEPÉLYES SZÉKHÁZAVATÓJA
„ÉPÍTÉSZEK ÉS MÉRNÖKÖK HÁZA”
KAPOSVÁR, TELEKI U. 22.
2022.05.18.

Rendhagyó kezdeményezéssel fogott össze a Somogy Megyei Építész Kamara és a Somogy Megyei Mérnöki Kamara még 2020-ban, hogy közös székházba költözhessenek. Önerőből, mindenféle pályázati forrás nélkül valósították meg a beruházást. 30 millió forintból megvásárolták az egykori Takarékbank helyiségeit a Kaposvár, Teleki u. 22. sz. alatti épületben. Ezt az épületet 1992-ben a kaposvári DLA Ybl-díjas építész Lőrincz Ferenc tervezte (a Somogy Megyei Építész Kamara Lőrincz Ferenc Lőrinc elnök édesapja). Így a 25 éve megalakult két kamara első saját tulajdonú székházba költözhetett. Közel két év alatt 32 millió forintot fordítottak a helyiségek átépítésére, felújítására. Az eredmény egy 280 m2 alapterületű modern épületrész lett, ahol méltó helyen tudják az építészek és mérnökök érdekeit képviselni. Továbbá a szakmagyakorlásnak és a szakmai továbbképzésnek sem állja útját semmi, mivel a nagyteremben ezekre is lehetőség lesz a jövőben.

2022. május 18-i ünnepélyes székházavatón Lőrincz Ferenc Lőrinc a Somogy Megyei Építész Kamara elnöke és Patak Norbert a Somogy Megyei Mérnöki Kamara elnöke idézte vissza az elmúlt éveket és a kamarák történetét, megerősítve, ahogy a múltban, úgy a jövőben is szorosan együttműködve dolgoznak a kamarák tagjai. Nincs külön mérnöki és építész munka, hiszen a házak közös munkával készülnek.

Dr. Hajnóczi Péter a Magyar Építész Kamara elnöke méltatta az országban ritkaságszámba menő összefogást.

Wagner Ernő a Magyar Mérnöki Kamara kaposvári származású országos elnöke elmondta, hogy az utóbbi időszakban kedvező folyamatok indultak el a területi kamaráknál, hiszen saját tulajdonú irodaházak készültek Debrecenben és Győrben is. Mind közül a kaposvári iroda a legnagyobb és a leggazdaságosabban kialakított.

Szita Károly Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere a fenntartható épületek fontosságát hangsúlyozta és azt a városépítő munkát, aminek az építészek és mérnökök a szerves részei.

Szalagátvágáskor a kormányhivatalt Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott képviselte. A hivatal számára is fontos esemény volt a székházavató, mert a kormányhivatal és a Somogy Megyei Építész Kamara munkájában több kapcsolódási pont van.

Az ünnepélyes székházavatón a Somogy Megyei Közgyűlést Bíró Norbert elnök képviselte.

A megnyitó eseményen közel 80 fő vett részt, melyet a SMÉK taggyűlése előzött meg, majd a MÉK által szervezett kötelező képzés követet.


Létrehozás időpontja: 2022-06-13 12:57:55
Utolsó módosítás időpontja: 2022-06-13 13:09:54
Cimkék: somogy, megye, kamara, hír, területi, széházavató,; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 4498
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47116