KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Állami kitüntetéseket adtak át építészeknek

Novák Katalin köztársasági elnök megbízásából Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket adott át 2022. augusztus 19.-én Budapesten.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült:

Káldi Gyula Pro Architectura és Forster Gyula-díjas építész, a Teleki László Alapítvány kurátora a magyarországi és a határainkon túli magyar épített örökség védelmének szentelt életműve, értékteremtő építészeti tervezői tevékenysége elismeréseként. 1974-től nyugdíjba vonulásáig a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál, illetve annak jogelőd intézményeinél végezte és szervezte a műemlékvédelemmel kapcsolatos feladatokat. 1998-ig főként az építészeti helyreállítások tervezésével foglalkozott;

Öveges László okleveles építészmérnök, Kecskemét Megye Jogú Város főépítésze Kecskemét fejlesztése érdekében végzett tizenöt éves eredményes, magas színvonalú és értékteremtő főépítészi munkája elismeréseként. Irányításával Kecskemét korszerű szabályozását teremtették meg, lehetővé téve evvel a város gazdasági és építészeti fejlődését.

Építészként egyéni hangú, a települési karaktert kutató és továbbfejlesztő, magas színvonalú tervezési feladataival több évtizede példát mutat a városban és a régióban;

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült:

Kassai Ferenc építőmérnök, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke a hazai és a határon túli magyar mérnöktársadalom fejlődését szolgáló munkája, valamint elhivatottan végzett, eredményes szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként.

Minden kitüntetettnek gratulálunk!


Létrehozás időpontja: 2022-08-25 10:55:20
Utolsó módosítás időpontja: 2022-08-25 11:52:02
Cimkék: kitüntetések, augusztus 20,; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 4003
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47201