KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Borsi Rákóczi fesztivál 2022

A magyar határtól és Sátoraljaújhelytől alig 5 kilométernyire lévő szlovákiai Borsiban, II. Rákóczi Ferenc születési helyén, a magyar kormány által felújított Rákóczi-kastélyban rendezzük szeptember 11-én a Rákóczi fesztivált.

Az eseményen számos kulturális program idézi meg a fejedelem emlékét. Felvonul a sárospataki lovasbandérium a Virtus Dudazenekarral és gólyalábasokkal, lesz lovasbemutató, meseszínház, gólyalábas színház. A Zurgó együttes koncertjén közreműködik a Válaszút táncegyüttes, hangversenyt ad a Musica Historia zenekar. Az érdeklődők divatbemutatót láthatnak Rákóczi korabeli ruhákból, meghallgathatják a Mediterrán Duó fellépését és megnézhetik a Fitos Dezső társulat néptáncműsorát. Fábry Sándor stand up-műsorral készül. Tokaji bormustra és borkóstoló a borospincében, főzőverseny Rákóczi korabeli ételek jegyében, a fesztivál alatt pedig bemutatkoznak a tokaji pincészetek, valamint kézműves foglalkozásokkal várjuk a vendégeket.

A részletes programot lásd a mellékelt programfüzetben! A rendezvény délelőtt 11-től este 19 óráig tart, a részvétel ingyenes.

Letölthető dokumentumok:

Program (pdf)


Létrehozás időpontja: 2022-09-06 18:01:32
Utolsó módosítás időpontja: 2022-09-06 18:05:40
Cimkék: II. Rákóczi Ferenc; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 4089
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=47216