KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Felmérés a Magyar Építész Kamara tagjainak szerzői jogot érintő ismereteiről

A Magyar Építész Kamara anonim felmérést készít a tagok szerzői jogot érintő ismereteiről.
Kérjük, segítse munkánkat rövid felmérésünk kitöltésével annak érdekében, hogy a valós helyzet ismeretében tudjuk képviselni tagjaink érdekeit a szerzői joggal kapcsolatos belső szabályozásban, és a mindannyiunk számára elfogadható jogi környezet kialakítását célzó kormányzati egyeztetéseken.

Bővebben…Tisztújítás a Somogy Megyei Építész Kamarában

» Területi kamarák hírei » Somogy Megyei Építész Kamara

Új elnököt és elnökséget választott a Somogy Megyei Építész Kamara 2021. november 26-án Kaposváron a La Pergola étteremben megtartott tisztújító taggyűlésén.

A tisztújító taggyűlés Ifj Lőrincz Ferencet választotta megyei elnöknek, Boa Árpád maradt továbbra is az alelnök, míg az 5 fős elnökség tagjainak Balázs Gábort, Bánkuti Melittát, Kadlicskó Krisztiánt, Paksi Andrást és Ripszám Jánost szavazták meg a tagok.

Bővebben…


Recski Nemzeti Emlékpark tervpályázat eredménye

» Tervpályázatok » Hazai tervpályázatok

A Tervpályázat színvonalas és igen változatos megoldásokat eredményezett. A Bírálóbizottság feladata az volt, hogy kiválassza azokat a pályaműveket, amelyek a leginkább és a legtöbb ponton megfeleltek a Kiíró követelményeinek, ennek során az alábbi eredény született:

Bővebben…


Felhívás a Wéber Antal díj 2022. évi adományozásáról

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Felhívások

A Pest Megyei Építész Kamara (a továbbiakban: PMÉK) a 2014. évi küldöttgyűlésén Wéber Antal magyar műépítész emlékére az illetékességi területén kamarai tagsággal rendelkező tagok részére, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb alkotói tevékenységet folytatók számára adományozható Wéber Antal elismerő díjat alapított. A Díj olyan természetes személynek (kivételes esetben csoportnak) adományozható, aki a PMÉK tagjaként, illetve egykori tagjaként, a környezet alakítása, fejlesztése és védelme szempontjából meghatározó alkotó tevékenysége kiemelkedően magas színvonalú szakmai értékeket hordoz. A Díj alapító okirata a http://www.pmek.hu honlapon megtekinthető.

Bővebben…


Megalakult a MÉK Elnöksége és a három választott bizottság

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

A 2021. szeptember 30-i tisztújító küldöttgyűlése - a korábbiaktól eltérően - november 10-től kezdődő mandátummal választotta meg a MÉK tisztségviselőit.

Bővebben…


Beszámoló a MÉK Táj- és Kertépítészeti Tagozat Tagozati Gyűléséről

» a MÉK hírei » Táj- és Kertépítészeti Tagozat hírei

A Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata az őszi, sikeres jelöltállítási időszakot követően 2021. november 25-ére hirdette meg tisztújító tagozati gyűlését. Az esemény  az Építészek Háza Kós Károly termében került megrendezésre. A gyűlést a tagozat elnöke, Schuchmann Péter nyitotta meg, majd ezt követően Füleky Zsolt építészeti, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár mondott köszöntőt és osztotta meg a szakmával kapcsolatos gondolatait a jelenlévőkkel. A gyűlést, mely az alacsony részvétel miatt határozatképtelen volt, ezt követően berekesztették. A tisztújító tagozati gyűlés újbóli összehívásának időpontjáról a tagozat elnöksége a későbbiekben dönt.

Bővebben…


Módosulnak a szakmagyakorlás szabályai 2022. áprilisától

» a MÉK hírei » Elnökség hírei

November 8-án kihirdetésre került a 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet módosítása.
A módosítás érinti többek között a jogosultsági vizsga rendszerét, a szakmai gyakorlatra vonatkozó szabályokat, továbbá a titkárok által alkalmazandó szankciók rendszerét is.

Bővebben…


Összefoglaló anyag a településtervezéssel kapcsolatos jogszabályi változásokról…

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

2021. július 1-én hatályba lépett az Étv. módosítása, melyet a települési önkormányzatok terheinek csökkentése érdekében a településtervezéssel összefüggő törvények módosításáról szóló a 2021. évi XXXIX. törvénnyel fogadott el az országgyűlés. Erre a törvényi alapra épülnek a településtervezéssel kapcsolatos végrehajtási rendeletek.

Bővebben…