KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

MÉK – Az épített környezet szépségei fotópályázat - 2021

A Magyar Építész Kamara „Az épített környezet szépségei" címmel fotópályázatot hirdet

A pályázat célja, hogy olyan képanyag gyűljön össze, amely jól reprezentálja Magyarország településeinek képét, értékeit 2021-ben. A beérkező pályaműveket a MÉK a településkép védelmével, a településképi arculati kézikönyvek népszerűsítésével kapcsolatos rendezvényein, nyomtatott és digitális kiadványaiban, közösségi oldalain kívánja felhasználni.

Bővebben…Kiegészítés a beszámoló vizsgákról hozott elnöki intézkedésekhez (2021.05.04.)…

» a MÉK hírei » Tájékoztatások

A 2021. májusi vizsgákra minden olyan szakmagyakorló jelentkezhet, akinek a vizsgakötelezettsége 2022. június 30-ig jár le.
A beszámoló vizsgákra vonatkozó Elnöki intézkedés innen érhető el: https://mek.hu/index.php?id=46462

Bővebben…


MÉK online szakmai továbbképzések a tako.mek.hu oldalon

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

A tako.mek.hu oldalon már elvégezhetőek a MÉK által készített online szakmai továbbképzések. A képzések sorát továbbfolytatjuk a tervezők szakmai továbbképzését segítő aktuális előadásokkal.

Bővebben…


MÉK felmérés 2021. április tájékoztatás

» a MÉK hírei » Elnökség hírei

Tisztelt Kamarai Tag, tisztelt Szakmagyakorló!

A Magyar Építész Kamara felmérést készített a tagjainak, nyilvántartottjainak szakmagyakorlását érintő gazdasági kérdésekről. A felmérés kitöltése során beérkezett kérdéseket mindenkinek közvetlenül válaszoltuk meg, a felmérés április 22-én éjfélkor lezárult, köszönjük a kitöltők együttműködését!

Bővebben…


Megjelent az Építész Közlöny áprilisi lapszáma!

» a MÉK hírei » Kamarai hírek

Kedves Olvasók, tisztelt Kollégák!

A Közlöny szerkesztői nevében köszöntök minden Közlöny olvasót a 2021-es év második közlönyének megjelenése alkalmából. Bízunk abban, hogy ez az utolsó járványhelyzettel terhelt számunk, és a következő számot már felszabadultan lapozgathatják bármelyik kávézó teraszán. Lassan ébredezik a remény és tavasz lévén a természet is...még ha e sorok írása közben a meteorológia éppen havat jósol is. A természet ébredése kapcsán jelen közlönyünk fókusztémája az ökológia és a klímavédelem. Bízva abban, hogy mindannyian azon vagyunk, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, ajánlom figyelmükbe aktuális számunkat.

Bővebben…


MÉK Elnökségi (online) ülés - 2021. 04. 16.

» a MÉK hírei » Elnökség hírei

A MÉK Elnöksége 04. 16-án tartotta soron következő ülését a virtuális térben.

Hajnóczi Péter tájékoztatta a MÉK Elnökségét a 19/2021. (IV.14.) ITM rendelettel kapcsolatos anomáliáról, a jogszabály módosítása érdekében levélben fordult az ITM-hez, amelyről tájékoztatta a Miniszterelnökséget és az MMK elnökét is.

Bővebben…


Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület idei díjazottjai

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Díjak, díjazottak

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága április 18-án, a Műemléki Világnapon adja ki ez évi díjait. A 2021-es díjak kihirdetésre kerültek, de azok ünnepélyes átadására, a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt, csak egy későbbi időpontban kerül majd sor.
Az on-line eseményen Füleky Zsolt építészeti-, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár - Miniszterelnökség Minisztérium és Nagy Gergely elnök ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság köszöntője után, Arnóth Ádám a Díjbizottság elnöke az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság alelnöke hirdette ki és mutatta be 2021-es díjazottakat.

2021-ben négy ICOMOS Díjat és két Példaadó Műemlékgondozásért Díjat osztottak ki.

Bővebben…


Felhívás kormányzati támogatás az online szabványkönyvtár előfizetéséhez 2021…

» Szakmai hírek, információk - HAZAI » Belföldi hírek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a 2020. évi program folytatásaként, ebben az évben is támogatja minden előfizetőOnline Szabványkönyvtár előfizetését. Ennek köszönhetően, felhasználóhelyenként 40.000 Ft-tal kevesebbet kell fizetni a teljes (bruttó) előfizetési díjnál. A támogatást 2021. december 10-ig, illetve/vagy a rendelkezésre álló támogatási összeg határáig lehet igénybe venni.

Bővebben…


Tájékoztatás a 2021. június 25-i küldöttgyűlésre vonatkozó határidőkről

» a MÉK hírei » Küldöttgyűlés

A MÉK Elnöksége 19/2021. (04.03.) sz. határozatával úgy döntött, hogy a 2021. május 28-ára tervezett Küldöttgyűlés időpontját 2021. június 25-ére módosítja.

A küldöttgyűlésre vonatkozó határidőket az alábbi táblázat tartalmazza.

Bővebben…