2024.06.07

MÉK HÍRLEVÉL

MÉK HIRLEVÉL - 2024/23. hét

Arch-E munkaértekezlet Budapesten

Arch-E munkaértekezlet Budapesten

Rövid összefoglaló a május 24-i MÉK Küldöttgyűlésről

Rövid összefoglaló a május 24-i MÉK Küldöttgyűlésről

Ismét a Kopaszi-gát Öbölház rendezvényközpontja adott helyt a MÉK tavaszi küldöttgyűlésének, amel...

Bővebben...
Főépítészek és a Főépítészi Tagozat

Főépítészek és a Főépítészi Tagozat

2024. október 1. napjától:
•    kötelező kamarai tagság minden állami és...

Bővebben...

További híreink

Tisztújítás Komárom-Esztergom Vármegyében

Építész Napot és Tisztújító Taggyűlést tartott Tatán a Német Nemzetiségi Múzeum volt Nepomucenus malomban 2024.05.28-á a Komárom-Esztergom Vármegyei Építész Kamara.
A Tisztújító Taggyűlésén az alábbi tisztségviselők kerültek megválasztásra.

Elnök: Markos Anikó

Bővebben...

Tantermi jogi továbbképzés - Építészek Háza - 2024.06.12.

Időpont: 2024-06-12 (10.00 - 13.30)
Helyszín: Építészek Háza (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)
Óraszám: 5 óra

Bővebben...

Az Év Belsőépítésze 2022-2023 - pályázati felhívás

A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata és Laki Péter alapító pályázatot hirdet „Az Év Belsőépítésze – 2022-2023 díjra.

A Laki Péter által alapított díjat a Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata adományozza kiemelkedően magas vagy különös tervezői értékekkel rendelkező belsőépítészeti munkáért.

Bővebben...

WÉBER ANTAL-DÍJ 2024

Nyolcadik alkalommal került átadásra a Pest vármegyei Építész Kamara általa alapított Wéber Antal-díj. A magyar műépítész nevét viselő díjjal a kiemelkedő alkotói tevékenységet folytató pest vármegyei kamarai tagsággal rendelkező szakmagyakorló munkáját kívánja elismerni a Kamara. Wéber Antal a XIX. századi magyar építészet meghatározó építész egyénisége, Ybl Miklós pályatársa. Neoreneszánsz építészete a reneszánsz mélyen átgondolt újraértelmezése. Magántanítóként, majd az építészeti közélet jeles tagjaként komoly figyelemmel fordult a felnövekvő szakmai generációk felé. Munkásságát a minőség és a szakmai közéletben végzett áldozatos tevékenysége emelte ki a korabeli átlagból.

Bővebben...

Nemzetközi, nyílt, két fordulós tervpályázatot hirdetettek Helsinki új Építészeti és Design múzeum

Nemzetközi, nyílt, két fordulós tervpályázatot hirdetettek Helsinki új Építészeti és Design múzeum tervezésére a finn főváros megújuló, gyalogosbarát déli kikötőjében, UNESCO-világörökségi területen.
1. forduló beadási határidő augusztus 29.
2. forduló 2024. december.

 

Bővebben...

Sepsiszentgyörgy - Új Erdélyi Művészeti Központ, nyílt építészeti ötletpályázat

Az Építési és Közlekedési Minisztérium, mint Kiíró, nyílt építészeti ötletpályázatot hirdet a Sepsiszentgyörgy - „Új Erdélyi Művészeti Központ” tervezésére vonatkozóan Sepsiszentgyörgy Város Önkormányzatával együttműködésben. A Kiíró jelen ötletpályázat keretében olyan korszerű, fenntartható városok
szellemiségének megfelelő épületegyüttesére vár építészeti javaslatokat, amely a legmagasabb színvonalon képes kiszolgálni az előírt funkciókat és teljesíteni a régió igényeit.

Bővebben...

Szigetszentmiklósi Református Általános Iskola nyílt, titkos építészeti tervpályázata

Kiíró: Dunamelléki Református Egyházkerület

Egy új 16 osztályos általános iskola (hozzá tartozó C típusú tornateremmel) épület megvalósítása Szigetszentmiklóson a Bucka városrészben 1-8 évfolyammal a tervezési program által megfogalmazott igények, követelmények, funkciók szerinti kialakítással, amely teljesíti a szakmai előírásokat. Intézménybe felvehető tényleges létszám: 480 fő (16x30 fő).

Bővebben...

Hosszan tartó védelem tetőfóliával

Mindenki számára közismert tény, hogy a tetőfólia védelmet nyújt a beszivárgó csapadék ellen, megőrzi a tetőszerkezet épségét, így nem az a kérdés, hogy szükséges-e az alkalmazása, hanem az, hogy milyen típust válasszunk. A Terrán a MediFol tetőfóliák széles választékával garantálja, hogy a tetőszerkezet hosszú évtizedekig kiválóan funkcionáljon.

Bővebben...

Közel 2 millió forint összdíjazású pályázatot hirdet a MOME-val közösen a Wienerberger

Új, univerzális kerámia tetőcserép tervezését várják a jelentkezőktől
A Wienerberger Magyarország, a Tondach kerámia tetőcserepek gyártója országos, nyílt és nyilvános formatervezői pályázatot hirdet. A „Megújuló tradíció - Új univerzális kerámiatetőcserép tervezése” című pályázat célja, hogy a jelentkezők megtervezzék a Tondach Univerzális termékcsalád legújabb tetőcserepét, amely széleskörűen felhasználható, egyben sokak számára vonzó lehet. A pályázat szakmai színvonalát emeli, hogy a Wienerberger a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) is bevonja, amelynek szakemberei a zsűrizésben is részt vesznek. A pályázat összedíjazása bruttó 1 800 000 forint, melyet a Wienerberger ajánl fel.

A pályaműveket 2024. július 21-ig várják.

Bővebben...

Álláshirdetések

További álláshirdetések megtekintése

Képzések - jogi, szakmai

További képzéseink megtekintése

© 2024 Magyar Építész Kamara | 1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2. | MÉK HIRLEVÉL - 2024/23. hét

Feliratkozás / Adatfrissítés | Leiratkozás | Kapcsolatfelvétel