KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MEGÚJULT A MÉK HONLAPJA!

Mint a fentiekből is látható, hosszas előkészítés után, 2014. május hetedikétől megújult a Magyar Építész Kamara honlapja. A formai megújulás talán kevésbé látványos, aminek elsősorban az az oka, hogy ami bevált, azon fölösleges változtatni. A fejléc (banner) felső sorában csupán a magyar címer jelenik meg új elemként, de ami egy sorral lejjebb látható, az már lényeges változás. Egyrészt a jelenlegi tartalom nyolc főmenübe való átstrukturálásával (kitalálója Dulácska Zsolt) logikusabbnak tűnő rendszert állítottunk fel, amelyben könnyebb lesz az eligazodás.

Ezt annak ellenére így gondoljuk, hogy a begyakorlott helyett egy új rendszernek a megtanulása és megszokása az első időszakban bizonyosan nagyobb odafigyelést fog igényelni. Másrészt új tartalmak (pl. a Fórum) is felkerülnek a honlapra, amelyek mindenképpen a korábbi struktúra újragondolását tették szükségessé.
Először egy 8x8-as, sakktáblaszerű menürendszerben gondolkodtunk, de rá kellett jönnünk, hogy helyenként indokolatlanul sok a nyolc almenü, máshol pedig éppen hogy kevésnek bizonyult. Általában véve úgy gondoltuk, hogy az esetleges későbbi változások és új tartalmak befogadására sokkal alkalmasabb egy nyitott rendszer, ezért a nyolc főmenü alatt az almenük számát semmilyen értelemben nem korlátoztuk. Így elértük, hogy ezek után nem lehet olyan kamarai esemény vagy tartalom, amely valamelyik főmenübe nem lenne logikusan besorolható és ennek következtében gyorsan megtalálható.
A változtatásnak alapvető indoka ugyanis a könnyebb kezelhetőség és az információkhoz való gyorsabb hozzáférés biztosításának szándéka volt. A nyolcas főmenü rendszeren kívül ennek a különböző méretű és tartalmú, de számában erősen korlátozott, összesen öt feljövő ablak is az eszköze, amivel a gyors eligazodás segítésén túl differenciálni tudjuk a megjelenő híreket aszerint, hogy milyen fokú érdeklődésre tarthatnak számot a kamarai tagság részéről.
Nagyon fontos új tulajdonsága honlapunknak az interaktivitás, amelynek új felülete is lesz, a Fórum. Az elmúlt félév során többször szembesültünk azzal, ha minden esetben betartjuk a „szolgálati utat”, a legfontosabb helyzetekben is csak nagyon lassan tudunk reagálni a tagság által feltett kérdésekre, illetve megoldásra váró problémáikra. Ezen a helyzeten szeretnénk változtatni a Fórum beindításával, ami természetesen nagy odafigyelést és nagyon komoly felelősséget feltételez a Fórum gazdája és a hozzászólók oldaláról egyaránt. A zavartalan és profi működést biztosító játékszabályok kidolgozása még folyamatban van, nyár végére tervezzük a próbaverzió és őszutóra a végleges változat beindítását.
Jelen esetben is számítunk az építész kamarai tagság támogató együttműködésére. Minden észrevételt szívesen fogadunk a kommunikacio@mek.hu címre az új honlap megjelenésével és működésével kapcsolatban, hogy alapvető célunk, a minél könnyebb és gyorsabb használhatóság, és ezáltal a még nagyobb látogatottság valóban mielőbb és teljes értékűen megvalósulhasson. Befejezésül szeretném megemlíteni, hogy a MÉK hivatalos facebook oldala is beindult, amely a https://www.facebook.com/magyarepiteszkamara címen érhető el.

Pálfy Sándor
kommunikáció felelős
2014. április 30.

 


Létrehozás időpontja: 2014-05-08 07:53:44
Utolsó módosítás időpontja: 2014-05-09 20:35:26
Cimkék: weboldal, honlap, MÉK;
Megtekintések száma: 15615
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=41919