KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Budapest Design Map 2014

Megújult az első hazai design térkép

A Design Világnapja alkalmából mutatták ma be az őszi Design Hét Budapest gondozásában megjelent Budapest Design Map idei kiadását, mely megújult formában, kiegészült és aktualizált tartalommal segíti a tájékozódást a design rajongók számára.

A Magyar Formatervezési Tanács megbízásából összeállított angol nyelvű térkép a főváros design értékei közti barangoláshoz nyújt segítséget: majd 150, tematikus csoportokba rendezett budapesti design boltról, galériáról és múzeumról nyújt alapinformációkat nyomtatott térkép, illetve sokoldalú mobil alkalmazás (Android, iOS) formájában. A letölthető, offline is teljes funkcionalitásában használható Budapest Design Map alkalmazás a várostérképben elhelyezett, és név, tematikus csoport, illetve elhelyezkedés alapján kereshető design pontokról tartalmaz alapinformációkat (cím, nyitva tartás, weboldal, leírás, stb.) és fotókat.
A praktikus, könnyen áttekinthető, ugyanakkor színes nyomtatott térképet, és az annak alapján készített mobil alkalmazást José Simon grafikus tervezte, az alkalmazásfejlesztést a Locato végezte.

A térkép nyomtatott verziója megtalálható a rajta szereplő design pontokon, köztük a Design Terminálban (Budapest 1051, Erzsébet tér 13.), míg a mobil alkalmazás ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Google Play webáruházból.

DESIGN HÉT BUDAPEST 2014: ÁTVITT ÉRTELEM

A Design Hét Budapest idén ősszel is a programok széles körével, október 3. és 12. között várja a nagyközönséget. A fesztivál védnöke és főszponzora a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, kiemelt szakmai partnere a Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál, szervezője a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség.
Az immáron 11. Design Hét Budapest fókuszában a mindennapi életünket egyre inkább átható technológia, az internet, az okos eszközök használatának általános elterjedése és ezeknek a design számos területére gyakorolt hatása áll. Az ÁTVITT ÉRTELEM szlogen jegyében a fesztivál programadó rendezvényei elsősorban a formatervezés és a technológia kapcsolódási pontjait, lehetőségeit, legújabb eredményeit, aktuális kérdéseit mutatják be, esettanulmányokkal, előadásokkal, gondolatébresztő beszélgetésekkel.
2014-ben a Holland Királyság a fesztivál díszvendége. A hazai design szakma legrangosabb díjait (Magyar Formatervezési Díj, Design Management Díj) idén is a fesztivál keretén belül adják át. Újdonság, hogy az itthon és az országhatárokon túl is jól ismert Central European Fashion Days programjaira, köztük, a közép-európai divattervezők egyik legrangosabb megmérettetése, a Gombold újra! pályázat eredményhirdetésére és nagyszabású divatbemutatójára is a Design Hét Budapest nyitóhétvégéjén kerül sor.

További információ: designhet.hu, facebook.com/budapestdesignweek


Létrehozás időpontja: 2014-06-30 18:07:42
Utolsó módosítás időpontja: 2014-06-30 18:07:42

Megtekintések száma: 12797
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=42106