KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

BEJELENTETTÉK A 2015-ÖS PRIMA DÍJAZOTTAKAT

A Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is 10 kategóriában nevezte meg a díj jelöltjeit. A 30 kiválóság között idén is olyan művészek, sportolók és a tudományos élet, a népművelés, oktatás és a sajtó képviselői szerepelnek, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést. Az egyes kategóriák legjobbjait ugyancsak a kuratórium választja ki, akik a Primissima cím mellett komoly anyagi elismerésben is részesülnek.

A jelöltek a hagyományoknak megfelelően idén is tíz kategóriában: magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar sport, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet szerepelnek. A Primák fejenként 5 millió forint jutalomban részesülnek. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának idén sem lesz könnyű dolga a döntéskor, hiszen a jelöltek egytől-egyig kiérdemelnék a Primissima címet.

Minden kategóriában három kiválóság kap helyet, az Alapítvány kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, minden területről egyet. Emellett a korábbi éveknek megfelelően idén is SMS szavazással dől el ki lesz a közönségdíjas. Szavazni szeptember vége és december eleje között lehet. A Primissimák és a közönségdíjas 15 millió forinttal lesznek gazdagabbak.

Emellett idén is átadják a területi Prima díjakat, melyeket 19 megyében hárman nyerhetnek el. A díj célja a helyi közösségek erősítése és az értelmiségi eredmények elismerése. A díjazottak jutalma 1-1 millió forint.

2015. évi Prima díjazottak MAGYAR ÉPÍTÉSZET ÉS ÉPÍTŐMŰVÉSZET kategóriában:

  • Benczúr László, okleveles építészmérnök
  • Dévényi Tamás, okleveles építészmérnök, belsőépítész
  • Tomay Tamás, okleveles építészmérnökA díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

A MÉK elnöksége

Forrás / Bővebb információk:
http://www.primaprimissima.hu/aktualis/bejelentettek-a-2015-os-prima-dijazottakat/35/

http://www.primaprimissima.hu/jeloltek/  


Létrehozás időpontja: 2015-09-16 11:03:51
Utolsó módosítás időpontja: 2015-09-16 17:03:51
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 11210
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43008