KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

MOME CAMPUS KREATÍV INNOVÁCIÓS TUDÁSPARK FEJLESZTÉSÉRE KIÍRT ÉPÍTÉSZETI TERVPÁLYÁZAT EREDMÉNYE

Eredményt hirdettek a MOME-campus pályázaton - 2016. január 29.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME campus fejlesztésére kiírt építészeti tervpályázat:

I. díj. 3h Építésziroda
II. díj. Sporaarchitects Építésziroda
III. díj. Archi-kon Kft.

További öt pályamű pedig megvételben részesült.

Letölthető dokumentumok:

Nyertesek teljes listája

Zárójelentés

 

Így néz majd ki az új egyetemi oktató- és kutatóbázis a Zugligetben

Eredményt hirdettek a MOME Campus tervpályázatán

A 3h Építésziroda részesült első díjban a pénteki eredményhirdetésen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem MOME campus fejlesztésére kiírt építészeti tervpályázaton. A fejlesztés fontos lépcsőfok afelé, hogy az intézmény megerősítse kreatívipari pozícióját a közép-európai régióban.  

A nyertes építésziroda számos nagyobb horderejű projektben működött közre már az eddigiekben is; szakértelmével segítette többek közt a szegedi dóm, a győri rendezvényközpont vagy a budapesti Zenemúzeum megépítését, megújítását. A második díjat a Spóraarchitects Építésziroda, míg a harmadik díjat az Archi-kon Kft. nyerte el, további öt pályamű pedig megvételben részesült.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem campusának megújításáról Magyarország Kormánya 2014 júliusában határozatban döntött. Magyarország legjelentősebb kreatívipari beruházása még ebben az évben kezdetét vette az ún. Műhelyház megépítésével. A tervek szerint 2018-ig tartó, átfogó fejlesztés nem csupán az egyetem régi infrastrukturális problémáit orvosolja majd. A MOME Campus – Kreatív Innovációs és Tudáspark fejlesztés célja, hogy az intézmény túlnőjön a magyar kreatív és kulturális életben betöltött szerepén és az egyetemet Európa egyik vezető művészeti kutató-fejlesztő műhelyévé, kreatíviparának szellemi központjává tegye. 

A Campus fejlesztés során létrejövő MOME KIT (Kreatív Innovációs Tudáspark) egyrészt szellemiséget, másrészt a MOME klasszikus oktatási tevékenységein túlmutató aktivitásainak teret adó infrastruktúrát jelent. A fejlesztés túlmutat az egyetem falain, az egész ágazat oktatási és kutatási hátterét teremti meg. Környezettudatos, fenntartható fejlődést előtérbe helyező nemzetközi vonulatba illeszti az egyetemet, ahol a tudomány és az alkotás kreatív elegye ad válaszokat korunk legfontosabb társadalmi, gazdasági kérdéseire.

A program első szakasza egy közel 5700 m2-es, két épületet magába foglaló technológiai parkot tartalmaz, amelyből a Műhelyház elkészült, míg a Média- és Műteremház kivitelezése márciusban indul. A mostani, második szakaszban a campus területére három új épületet és két műemléki rekonstrukciót terveztek meg a pályázók. Az épületek összterülete 15 ezer m2, amelyhez egyéb kültéri funkciók valamint környezetrendezés is kapcsolódik további 14 ezer m2-en.             

A campus fejlesztésre kiírt tervpályázatot 2015. október 6-án hirdették meg, a december 16-i határidőig 22 pályamű érkezett be. A győztes pályázatról többek közt olyan neves építészek döntöttek, mint Skardelli György, Finta Sándor vagy Fegyverneky Sándor, a 14 tagú zsűri elnöke pedig Fürjes Balázs volt.

A munkákat a kormányzat részéről Fürjes Balázs, kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos irányítja, intézményi oldalról Fülöp József rektor és Kopek Gábor miniszterelnöki megbízott felügyeli.

Budapest, 2016. január 29.

További információk a pályázatról:
http://www.tervpalyazat.mome.hu/


Galéria


1. DÍJBAN RÉSZESÜLT AZ 5940 SZ. PÁLYAMŰ: 3h építésziroda


2. DÍJBAN RÉSZESÜLT A 3687 SZ. PÁLYAMŰ: Sporaarchitects


3. DÍJBAN RÉSZESÜLT 6721 SZ. PÁLYAMŰ: Archi-kon


MEGVÉTELBEN RÉSZESÜLT A 0623 SZ. PÁLYAMŰ: Minusplus Generáltervező


MEGVÉTELBEN RÉSZESÜLT A 0725 SZ PÁLYAMŰ: Építész Stúdió


MEGVÉTELBEN RÉSZESÜLT AZ 1263 SZ. PÁLYAMŰ: Építészkohó Kft


MEGVÉTELBEN RÉSZESÜLT A 4109 SZ. PÁLYAMŰ: Mérték Építészeti Stúdió szerzői


MEGVÉTELBEN RÉSZESÜLT AZ 5230 SZ. PÁLYAMŰ: Mangel János Tervező


Létrehozás időpontja: 2016-01-29 17:12:34
Utolsó módosítás időpontja: 2016-02-03 08:23:33
Cimkék: MOME; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 12538
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=43271