KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

weber.pas topDry vékonyvakolat - Aquabalance technológia

A weber.pas topDry egyedülálló technológiája révén a felületi nedvesség szabályozásának köszönhetően optimális és tartós védelmet nyújt az algák és a gombák ellen. E tulajdonságainak köszönhetően a homlokzat évekig szép és tiszta marad.

A weber.pas topDry vékonyvakolat a weber.therm homlokzati hőszigetelő egyik fedővakolata, de alkalmazható hagyományos vakolt felületeken is. Ebben az esetben ügyelnünk kell arra, hogy az alapfelület megfelelően sima legyen, hiszen a vékonyvakolatok egyenletes felületen nyújtják a megfelelő esztétikai élményt. A megfelelő felületet weber.san presto 300 simítóvakolattal, vagy weber M742 H fehérglett alkalmazásával érheti el, melynek feldolgozása után weber.prim vékonyvakolat alapozóval biztosítjuk a tökéletes tapadást, az alapfelület és a színvakolat között.

Homlokzatvakolatok működési elve
Egy homlokzati vakolatrendszer két különböző módon tudja a csapó eső elleni védelmet biztosítani. A víztaszító (hidrofób) vakolatok (műgyantás, szilikát, szilikon) esetében, a vakolat nem szívja magába a nedvességet, hanem esőzéskor taszítóképességnek köszönhetően sok kis legördülő vízcsepp képződik rajta, amelynek egy része elakad a vakolat mélyedéseiben. A vízcseppek így koncentrált nedvességgyűjtőket képeznek, ezek a nedves foltok pedig ideális táptalajt jelentenek az algák és a gombák számára, ott ahol a környezeti feltételek ehhez optimálisak. A hidrofi l tulajdonságú weber.pas topDry vékonyvakolat az ásványi nemesvakolatokhoz hasonlóan felszívja a nedvességet a felületi kapillárisain keresztül. A kapillárisok révén a párolgási felület jelentős mértékben megnövekszik, így gyorsabb száradást tesz lehetővé. Amint eláll az eső, és a levegő páratartalma lecsökken, a vakolat gyorsan és egyenletesen leadja környezetének a nedvességet, így a felülete gyorsan ismét szárazzá válik, mely csökkenti az algák megtelepedésének veszélyét.

Mikor készüljön weber.pas topDry vékonyvakolattal homlokzati hőszigetelő rendszer? Magyarország éghajlati tujadonságai miatt szinte mindenhol megjelenhet a homlokzatokat elcsúfító zöldes-szürkés alga. Fokozottan ügyeljünk a vakolat kiválasztásakor arra, hogy milyen az épület körüli növényzet, vannak-e vízfelületek a közelben. Ha igen, mindenképpen érdemes weber.pas topDry vékonyvakolattal ellátni az épületet. A hamarosan forgalomba kerülő weberton topDry homlokzatfestékkel pedig lehetőség nyílik az ilyen vakolattal készült homlokzatok felújító átfestésére is, mellyel növelni lehet majd a „top dry” hatást.

Letölthető tartalom:

Hirdetés


Létrehozás időpontja: 2017-09-23 11:24:14
Utolsó módosítás időpontja: 2017-09-23 11:29:16
Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 12093
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44277