KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

FAKRO fusion – before & after – 10.000 euró összdíjazású nemzetközi építész pályázat

A FAKRO és a BIMobject nemzetközi építészpályázatot hirdet tetőterek felújítására és átformálására.

Sötét és elfeledett tetőtéri terek, tele felesleges kacatokkal, ez már a múlt – a jelenlegi divatnak köszönhetően a tető alatti élettér népszerűvé vált a belsőépítészek és építészek számára világszerte.

Az elrendezés és kialakítás sokfélesége a szokatlan alaprajzoktól és a különböző tetőszerkezeti formákból ered. Az ebből eredő előnyök csak az egyes projektek egyedi megközelítése által érhető el.

Azonban a kirakós legfontosabb eleme ebben az esetben a fény. A legfontosabb belsőépítész a fény maga, létrehozva a teret, hozzájárulva hangulatos helyiségekhez a tető alatt. A vizuális szempontok mellett a fény hatalmas hatással van az épületek hangulatára, fokozza a kreatív gondolkodást és befolyásolja a gyermekeink megfelelő növekedését.

A FAKRO, a tetőablakok gyártásában globálisan kulcsszerepet vállaló cég tökéletesen ismeri és megérti ezt a változást. A FAKRO és a BIMobject most közösen hívja meg az építészeket a világ minden részéről a „FAKRO Fusion – before & after” építész pályázatra, ahol a szakembereknek lehetősége nyílik a tetőszerkezet alatti koszos és sötét helyek átformálására világos és új funkciókkal ellátott élettérré.

A pályázat feltételei:

  • sötét és elfeledett terek áttervezése napfénnyel teli funkcionális belső térré, az enteriőr belsőépítészeti kialakítása „fény-árnyék” hatás felhasználásával
  • a pályamű elkészítése során FAKRO ablakok felhasználása (tetőablakok vagy felülvilágító ablakok), bemutatva a belső teret a FAKRO termékek beépítése előtt és után
  • a pályaműben felhasznált ablakok üvegfelülete legalább 20%-a legyen a helyiség alapterületének
  • a pályaműnek tartalmaznia kell a felújítás előtti és utáni állapotot fényképek, renderelések, látványtervek, skiccek formájában
  • a pályázaton nem csak megépült tetőtéri átalakításokkal, hanem tervekkel is lehet indulni!

A pályaművek javasolt tartalma:

  • kitöltött pályázati űrlap
  • a felújítás előtti és utáni állapot bemutatása (fényképek, renderelések, látványtervek, újjáépítési projektek, skiccek)

Díjazás:

  1. hely 5.000 euro
  2. hely 3.000 euro
  3. hely 2.000 euro

Beküldési határidő: 2017 október 16. és 2018. február 20. között

Eredményhirdetés: 2018. március 15.

Szervezők: FAKRO | BIMobject

Médiapartnerek: archDaily archello

Részletesebb információ magyarul: a FAKRO Magyarország Kft. weboldalán (http://www.fakro.hu/epiteszeknek/nemzetkozi-epitesz-palyazat/fakro-epitesz-palyazat/)

A pályázat teljes leírása és a pályázati űrlap angol nyelven: a FAKRO.com központi oldalán. (http://www.fakro.com/architects/international-design-competition/fakro-fusion/)


Létrehozás időpontja: 2017-12-18 13:51:33
Utolsó módosítás időpontja: 2017-12-18 14:04:02
Beküldő: Jurinyi Amarilla
Megtekintések száma: 10855
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=44461