KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Felújított, és új játékelemekkel bővült parkban játszhatnak ezentúl a szekszárdi gyermekek

Hivatalosan is átadták 2019. július 12-én a felújított és kibővített Kölcsey lakótelepi játszóteret Szekszárdon. A gyerekeknek egy új játszóházat alakítottak ki, mini kötélpályával és falmászó területtel.
A fejlesztést az önkormányzat és az Austrotherm Kft. finanszírozta. A cég összesen kétmillió forinttal járult hozzá a játszótér kibővítéséhez. A tegnapi átadáson a vállalkozás ügyvezető igazgatója, Bozsaky János az anyagi segítségnyújtást azzal indokolta, fontos számukra, hogy a megyeszékhelyen élők környezete komfortosabb legyen.

Az eseményen Ács Rezső polgármester köszönetet mondott a támogatásért a vállalatnak. Dr. Haag Éva alpolgármester pedig azt hangsúlyozta, példaértékű az Austrotherm felelősségvállalása, hiszen ezzel a segítséggel a családosok mindennapjait teszik szebbé.

Energiahatékony hőszigetelés az épületekre
Az Austrotherm Kft. 1991 óta gyártja az expandált polisztirolhab (EPS) hőszigetelő anyagokat.
A győri központ mellett gyöngyösi és szekszárdi gyárakból látja el országszerte partnereit a piacvezető vállalat.
A Szekszárdon kialakított ipari park első betelepülőjeként 25.000 m2-es telken hozott létre termelő kapacitást az Austrotherm 2008-ban. A gyár megnyitása után 10 évvel telephelyfejlesztés keretében új csarnokot építettek, melyben a teljes termékpaletta megtalálható.
 
Az Austrotherm Csoport

Az osztrák családi tulajdonban lévő vállalatcsoport 11 országban összesen 21 hőszigetelőanyag gyártó üzemből látja el építőipari partnereit Európa szerte. Az ausztriai központ mellett Magyarországon (Győr, Gyöngyös, Szekszárd), Németországban, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, Szerbiában, Bulgáriában, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Törökországban találhatók leányvállalatok. Az Austrotherm Csoport a több mint 5900 főt Schmid Industrieholding része.


Létrehozás időpontja: 2019-07-16 10:35:07
Utolsó módosítás időpontja: 2019-07-16 10:36:47
Cimkék: szekszárd, játszótér, austrotherm; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 7681
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45403