KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Várépítő pályázat 2020 - Meghosszabított jelentkezési határidő

Május 20-ig meghosszabbítottuk a jelentkezést!

A Várépítő pályázat, jelenleg az egyetlen olyan pályázat forma, ahol a nehéz helyzetben lévő gyermekintézmények – óvodák, iskolák, gyógyintézmények – felújítási beruházásaikhoz építőanyagot igényelhetnek, és gyakorlatilag jelenleg az egyetlen, műemléki épületek számára elérhető ilyen jellegű pályázat.

Idén több mint 13 millió Ft + ÁFA értékű építőanyag és készpénz gyűlt össze az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogásán, a Várépítő pályázaton. A 16 építőanyag gyártó cég, valamint szövetség és az építőiparban érdekelt médiacsatorna felajánlásán túl minden évben nehéz összeszámolni a társadalmi munkában nyújtott segítség, fuvar és kivitelezési munka értékét.

Idén 2020. május 6-ig ( szerda) tölthetik fel gyermekintézmények és műemlékek kezelői a pályázat online felületére építőanyag igényléseiket.

Ebben az évben is színes a választék tetőfelújítás kategóriában: tetőfedő anyagok, ereszcsatorna, tetőbevilágítók, hőszigetelés, lapostető szigetelés, kémény és tetőablak kerülhet a nyertesekhez.

A belső és külső felújításokhoz is számos építőanyag áll rendelkezésre, pályázható hőszigetelés, alap- és színes homlokzati vakolatok, burkolati ragasztó és fugázó anyagok. Az elmúlt évek újdonságai az építkezést segítőzsaluzatok, vízszigetelés és a zajvédő falak, valamint a pályázható kéregfal- és kéregfödém elemek, illetve idén először elnyerhetők térkő elemek.

Ez évi újdonság a pályázat kínálatban megtalálható forró vizes elektromos bojlerek felajánlása.

Egyre több cég kínál a pályázaton kivitelezési munkákra fordítható készpénzt, idén a felajánlások köre 554.600,- forinttal bővült a Homeinfo hozzájárulásának köszönhetően. Ahogy az évek óta megszokott, idén is lesz olyan nyertes, akinek a tetőjét az Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetségének (ÉMSZ) szakemberi társadalmi munkában fedik le majd.

A Build-Communication Kft. "Várépítő pályázat" néven a 2010-2011. évben első alkalommal írta ki pályázatát gyermekintézmények és műemléki épületek számára, ami azzal a céllal jött létre, hogy integrálja az építőipari cégek felajánlásait, emellett összefogja és szervezze a felajánlott termékek pályázati úton történő kiosztását.

A pályázat lassan két évtizede - 2010. előtt még más néven - gyűjti az építőipari cégek felajánlásait és juttatja el gyermekintézmények és műemléki épületek számára. Az újjáélesztett pályázaton az elmúlt 9 évben a pályázók száma meghaladta a hatszázat, és a több mint nettó 110 millió forint értékű építőanyagból 163 nyertes intézmény kaphatott támogatást. A felajánlásokat szinte az első évtől változatlan felállásban működő, neves közéleti személyiségekből álló zsűri ítéli oda olyan intézményeknek, amelyek valamennyi önerő felmutatásával képesek saját körülményeik javítása érdekében beruházásba fogni.

A Várépítő pályázat bírálóbizottságának tagjai, akik közül többen több mint egy évtizede döntenek a felajánlások sorsáról:

  • Vadász György, Széchenyi-, Kossuth-, Ybl Miklós- és Steindl-díjas építész, a bírálóbizottság elnöke;
  • Beleznay Éva, okleves várostervező és építészmérnök, magán praxisa mellett jelenleg a Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) vezető fenntarthatósági tanácsadója, környezettudatos építéssel foglalkozik;
  • Nagy-Kálózy Eszter, Jászai Mari-díjas és Amfiteátrum-díjas színművész;
  • Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
  • Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője.

A megítélt támogatást a nyertesek június közepétől vehetik át, a Díjátadó ünnepség 2020. június 11.-én, csütörtökön lesz, a Budaörs Város Önkormányzatának dísztermében.

Sikeres pályázást kívánunk !

forrás: http://www.varepitopalyazat.hu/

Letölthető tartalom:

Támogatások


Létrehozás időpontja: 2020-03-10 17:33:59
Utolsó módosítás időpontja: 2020-05-05 15:56:08
Cimkék: várépítő, pályázat, 2020; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 10299
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=45922