KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tájékoztató a vizsgák, beszámolók júliusi újraindításáról és a tantermi kötelező továbbképzésekről – 2020.06.11.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően a MÉK a 2020. I. félévére vonatkozó beszámoló és jogosultsági vizsgákra, valamint a tantermi kötelező továbbképzésekre történő jelentkezéseket lezárta. A titkárok azon szakmagyakorlók esetében, akiknek az 5 éves továbbképzési időszaka vagy a beszámoló vizsga kötelezettsége a veszélyhelyzet kihirdetését követően és annak időtartama alatt jár le, eltekintenek a jogszabályokban foglalt szankciók alkalmazásától és a kötelezettségek teljesítésére 2020. december 31-ig adnak lehetőséget.

A jelenlegi kormányzati tájékoztatások alapján a veszélyhelyzet hamarosan visszavonásra kerül, így a MÉK Titkársága fokozatosan készül fel a vizsgák ismételt beindítására. A korábbi tervektől eltérően a vizsgák nem online, hanem továbbra is „hagyományos” személyes jelenlétet igénylő módon kerülnek megrendezésre júliustól. A pontos dátumokat hamarosan a jva.mek.hu oldalunkon és a honlapon is közzé tesszük!

A vizsgák és beszámolók menetében a járványügyi helyzetre való tekintettel több módosítást is bevezetünk:

  • A beszámolóra történő felkészülés egyénileg történik (konzultációk nem kerülnek megtartásra), a felkészítést biztosító frissített anyagokat a honlapunkon hamarosan közzé tesszük. Ezek bárki számára letölthetővé válnak. A közzétett anyagok tartalmazzák az összes vizsgakérdést, a "válaszokkal" együtt, a beszámoló az ezekből összeállított feladatlapokon történik.
  • Egy alkalommal max. 15 vizsgázót fogadunk. Az új időpontokra történő jelentkezés során elsőbbséget élveznek azok, akiknek a jelentkezése korábban az év elején meghirdetett időpontokra már megtörtént. Ezen jelentkezőket külön fogjuk értesíteni a teendőikről, így nem szükséges emailt küldeniük, mindenkivel felvesszük a kapcsolatot az elkövetkezendő időszakban!
  • Kizárólag írásbeli vizsga letételére lesz mód, az eredmény aznap nem kerül kihirdetésre, minden esetben elektronikus értesítést kapnak erről. A jogszabály általi esetekben biztosított szóbeli „javító” vizsga lehetőségét csak egy másik, előre meghirdetett napon tudjuk biztosítani.
  • Sikeres vizsgát követően kizárólag emailben küldjük el az oklevelet, az érintett területi kamarát pedig értesítjük a sikeres vizsgáról. Különösen kérjük ezért, hogy adataikat a belépést követően mindenképpen ellenőrizzék!
  • Fentieknek megfelelően a vizsgák és beszámolók ügyrendjét módosítjuk és az anyagokkal együtt közzétesszük.

Amint véglegesek az időpontok és meg tudjuk nyitni a jelentkezéseket a vizsgákra a jva.mek.hu rendszerben, értesítést küldünk az érvényes jelentkezéssel rendelkezőknek a további teendőikről. A már befizetett vizsgadíj természetesen az új időpontra is érvényes lesz. Aki még nem rendezte a vizsgadíjat, vagy a beküldött anyagai hiányosak, hiánypótlást küldünk. Fontos, hogy az elmaradt vizsga helyetti új időpontra a jelentkezőnek nem kell majd új jelentkezést rögzítenie a rendszerben, ezt a MÉK fogja beállítani. Az adataikat azonban mindenképpen ellenőrizzék. (Amennyiben időközben más területi építész kamara tagjai, nyilvántartottai lettek, kérjük a régi és az új nyilvántartási számuk megadásával a vizsga@mek.hu címre jelezzék, mivel ezt az adatot kizárólag a MÉK tudja módosítani, a többi adatot lehetőségük van Önöknek javítani.)

A tantermi kötelező továbbképzések esetében új időpontok meghirdetésére reméljük hamarosan szintén sor kerülhet a tako.mek.hu rendszerben. A már befizetett részvételi díj természetesen az új időpontra is érvényes lesz. Fontos, hogy az elmaradt képzés helyetti új időpontra a jelentkezőnek nem kell majd új jelentkezést rögzítenie a rendszerben, ezt a MÉK fogja beállítani. (Amennyiben időközben más területi építész kamara tagjai, nyilvántartottai lettek, kérjük a régi és az új nyilvántartási számuk megadásával a kepzes@mek.hu címre jelezzék, mivel ezt az adatot kizárólag a MÉK tudja módosítani, a többi adatot lehetőségük van Önöknek javítani.)

Amennyiben feliratkozik a Magyar Építész Kamara heti e-mail hírlevelére, folyamatosan kap információkat a legfrissebb kamarai és szakmai hírekről, eseményekről: https://mek.hu/index.php?f=hirlevel#feliratkozas

Kiemelt híreinkről a MÉK facebook oldalán is értesülhet: https://www.facebook.com/magyarepiteszkamara/

Kérjük figyeljék honlapunkat, hírlevelünket és facebook oldalunkat a naprakész információk érdekében!

2020. június 11.
MÉK Titkárság


Létrehozás időpontja: 2020-06-11 23:48:51
Utolsó módosítás időpontja: 2020-06-12 00:03:19
Cimkék: vizsgák, beszámolók, tantermi kötelező, továbbképzés; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 11145
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46075