KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Szmogevő technológia a lapostetők fedésében

Szmogevő technológia a lapostetők fedésében

A városokban jellemző szennyezett levegőnek, a zöldterületek hiányának és a klímaváltozás következményeinek a hatásait már a mindennapokban is érezhetjük. A probléma kezelésében az épületeknek is szerepük van, az új technológiáknak köszönhetően pedig a tudatos építkezés még szélesebb dimenziója nyílhat meg.

Az autók kipufogógázaiként, illetve az ipari termelés során keletkező nitrogén-oxidok egyre nagyobb mennyiségben vannak jelen a légkörben, amelyek nem csak a környezetre károsak, hanem az emberek által belélegzett levegőt is mérgezik. Ezeket a káros anyagokat semlegesíti BMI Villas Noxite Eco-Active lemeze.

Működésben a szmogevő tető

A titán-dioxid bevonattal ellátott bitumenes lemez a napsugarakkal találkozva a nitrogén-oxidokat a környezetre nem káros hatású vegyületekké bontja, amelyeket a következő eső egyszerűen lemos a tetőről.

Így működik a szmogevő tető – nézze meg a videót!

„A fotokatalitikus folyamat során történő károsanyag csökkentés mellett a szigetelőlemez felső oldalán lévő világos színű granulátum növeli a tetőfelület fény- és hősugárzás visszaverő képességét is. Így a hőterhelés csökkentése miatt a tetőbe beépített anyagok lassabban öregednek, a szigetelés tartósabb lesz, és egyben csökken a belső terek nyári felmelegedése is” – hívja fel a figyelmet Máriáss László, a BMI Villas alkalmazástechnikai szaktanácsadója.

A lemezek ráadásul 100%-ban újrahasznosítottak: a tetőfelújítások során begyűjtött és speciális eljárással feldolgozott bitumenből készülnek, jelentősen csökkentve ezáltal a gyártási folyamat CO2 terhelését.

Egyszerű megoldás, sokrétű felhasználás

A könnyedén használható, gyorsan hegeszthető lemezek új tetőkhöz és tetőfelújítások esetén is alkalmazhatóak. A lakóépületek mellett ipari épületeken is kiváló alternatívát jelent, ugyanis biztonságos megoldást nyújt nagy igénybevételű, rezgéseknek kitett tetőszerkezetek szigetelése esetén is.

A szmogevő lemezeket használták többek között a Vodafone milánói épületének vízszigeteléséhez, közel 3000 négyzetméteren, a koppenhágai reptér tetején vagy az Egyesült Királyság több iskoláján, kórházán, ezzel tisztítva a nagyvárosi levegőt, védve a tetőt és az ott élők egészségét és környezetét.

További információ a villas.hu/noxite weboldalon található.


Létrehozás időpontja: 2020-07-27 18:09:33
Utolsó módosítás időpontja: 2020-07-27 18:11:24
Cimkék: bmi, villas, szmog, lapostető; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 8498
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46128