KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tájékoztatás az elmaradt beszámoló vizsgák miatti haladékról

A MÉK Elnöksége az alábbi döntést hozta a továbbképzési és a beszámoló vizsga kötelezettséggel kapcsolatban:

„39/2020. (11.20.) sz. MÉK Elnökségi határozat

A MÉK Elnöksége egyhangúlag az alábbi szakmai állásfoglalást hozza:

A MÉK Elnöksége megállapítja, hogy a tavaszi veszélyhelyzet megszűnte után megfelelő számú beszámoló vizsga és kötelező továbbképzési alkalom lett biztosítva, továbbá a kötelező továbbképzés online módon folyamatosan működött. A MÉK Titkársága nyár óta az őszi veszélyhelyzet kihirdetéséig folyamatosan szervezte a vizsgaidőpontokat: a 25 vizsgaalkalom során biztosított 875 vizsgahelyre, 317 fő jelentkezett és tett vizsgát.

Az (ismételt) veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelet és az azt követően hozott korlátozó intézkedések miatt – méltányossági okokból – azon szakmagyakorlók esetében, akiknek a beszámoló vizsga kötelezettsége lejár, azok a veszélyhelyzet visszavonását követő 60. napig kapnak haladékot a kötelezettségük teljesítésére a jogszabályokban foglalt szankciók alkalmazása nélkül.

 

A korlátozó intézkedések miatt a veszélyhelyzet alatt az 5 éves továbbképzési időszakhoz tartozó továbbképzés online teljesíthető.”

 

A vizsgákat csak a veszélyhelyzet visszavonását követően, legkorábban februártól tudjuk megtartani!

Kérjük, hogy az érintettek kísérjék figyelemmel a jva.mek.hu ill. a kamara honlapján közzétételre kerülő új időpontokat és tájékoztatásokat. Akinek a vizsgája novemberben elhalasztásra került (azaz visszaigazolt jelentkezéssel rendelkezik), vagy pótvizsga kötelezettsége van, annak nem kell új jelentkezést benyújtania, elegendő a vizsga@mek.hu címre a kiválasztott időpontot elküldenie.

Konzultációk év elején nem kerülnek megtartásra, így továbbra is felhívjuk a szíves figyelmet arra, hogy a felkészülést segítő szakmai jegyzetek innen elérhetőek: https://mek.hu/?menu=Jogosultsagi_vizsgak_es_beszamolok

MÉK Titkárság

2020. november 25.


Létrehozás időpontja: 2020-11-25 21:48:17
Utolsó módosítás időpontja: 2021-02-25 12:51:35
Cimkék: elmaradt, beszámoló, vizsgák, haladék, tájékoztatás, covid, koronavírus; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 10841
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46315