KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Előregyártott családi ház inspirációk – akár típus vagy egyedi

Az előregyártott kéregfal és kéregfödém elemek használata, a hiedelmekkel ellentétben, sem egy társasház, sem egy családi ház tervezése esetén nem jelent megváltoztathatatlan sablont. Ellenben akár a kivitelezési időből, akár a költségekből lefaraghatunk egy keveset, ha előregyártásban gondolkodunk. A Leier típusház kínálatában 12 eltérő méretű és alaprajzú szerkezetrész modell kikalkulált költségeiről tájékozódnak az érdeklődők, amelyek alaptervként vagy inspirációként is szolgálhatnak.

Az előregyártott technológia segítségével a kivitelezés garantáltan kis létszámú csapattal, gyorsan és pontosan készülhet. Így akár a szakemberhiány, akár a beépítés során kialakuló kevesebb emberi kontaktus igénye érdekében, még egy családi ház léptékében is érdemes - a kivitelezést gyorsító - előregyártásban gondolkodni. Az innováció legfőbb előnye éppen ebben a pontosságban rejlik, hiszen a megtervezett, ellenőrzött minőségű beton kéregelemek a megbeszélt határidőre érkeznek az építkezés helyszínére, ezzel jelentősen rövidítve a kivitelezés idejét. Ezekkel az előregyártott elemekkel pedig szinte bármilyen elképzelés, formavilág megvalósítható, amelynek feltétele csupán a tudatos, precíz tervezés és a megrendelővel való együttműködés. Emellett a technológia nem elhanyagolható tulajdonságai: a kiváló hangszigetelés és hőtartás, a nagyobb teherbírás, és a kisebb szerkezetsűrűség igény sem.

Kézben tartható kivitelezési folyamat

Az előregyártott elemekből történő építés jellegzetessége, hogy az igények szerint megtervezett, és a gyárban beépítésre előkészített kéregfalak határidőre érkeznek az helyszínre, ahol a beemeléséhez és összeillesztéséhez mindössze egy munkavezetőre és néhány munkásra van szükség. Ezek a kéregfalak a nyílászárók helyének kihagyásával – előre megtervezett áttörések kialakításával – készülnek. Ezt követően szinte azonnal felkerülhetnek a falakra az előregyártott vasbeton kéregfödém elemek, amelyek a falakhoz hasonlóan a betonacél nagy részét magukban foglalják. Az esetleg szükséges betonozás és kiegészítő vasalás kialakítása után a födém azonnal kész. Így rendkívül gyorsan, akár 2-3 nap alatt, csúszások nélkül a következő munkafázisokhoz juthat az építkezés, ahol ez a technológia ismét tovább gyorsíthatja a folyamatokat. Ugyanis a sima pórusmentes betonfelületeket vakolni nem, csak glettelni kell, illetve a gyártás során elhelyezett szakipari szerelvényeknek köszönhetően a falakat sem kell szétvésni.

Könnyű tervezés: típusházakkal

Az előregyártott elemek nyújtotta gyors és kiszámítható kivitelezés mellett, az ezzel a technológiával épülő típusházak a hatékony költségkalkuláció elkészítésében is nagy segítséget jelenthetnek. De mik is a pontos számok, mekkorák az anyagi különbségek például egy 30 vagy 120 m2- es szerkezetkész családi ház kivitelezésében? Ezen kérdések megválaszolásában nyújt segítséget a hazai előregyártási piac meghatározó szereplője, a Leier új szolgáltatása, a Típusházak kínálata. A cég újonnan bemutatott típustervei között előregyártott kéregfalakat, klímafödém- és lépcső-elemeket felhasználó, bármilyen igényhez igazítható méretű és alaprajzú házak találhatóak. A tervek remek iránymutatásként szolgálhatnak az anyagköltségkalkuláció területén, ugyanakkor bármelyik típusház átalakítható a család/tervező igényire is. Ha pedig a megépítéshez kínált típustervben szereplő összes alapanyag megvásárlásáról dönt a vevő, a kiválasztott ház terveit készen és térítésmentesen megkapja. Ezáltal az építész dolga is lényegesen egyszerűbbé válik, hiszen szinte azonnal hozzáfoghat az épület személyre szabáshoz, a ház további elemeinek megtervezéséhez.

12 ház kikalkulálva

A Leier 12 különböző alapterületű és elrendezésű ház és 3 féle garázs típustervet készített el, amelyek közül 10 ház CSOK kompatibilis is, azaz legalább egy, de akár 3-4 gyermekszoba kialakítására alkalmas tervek is vannak. A vevők elképzeléseinek és preferenciáinak eleget téve, a kisebb garzonszerű 30 m2-es házaktól, egészen a 160 m2-es otthonokig minden kivitelezhető. Ha pedig az árakat nézzük, nettó 3 és 14 millió forint közötti összeggel kell számolnunk egy szerkezetkész ház megépítéséhez. Azt azonban fontos kiemelni, hogy az említett összegnek nem része a szállítás és kivitelezés költsége, de a vállalat ezen szolgáltatásokkal kapcsolatban is a vevők rendelkezésére áll.

További információ: www.leier.hu/tipushazak


Galéria




Létrehozás időpontja: 2021-03-30 14:23:23
Utolsó módosítás időpontja: 2021-03-30 14:24:30
Cimkék: leier, előregyártott, családi, ház, inspiráció,; Beküldő: Nagy Ibolya
Megtekintések száma: 7949
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46463