KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Budapest, VIII. Somogyi Béla u. 21.

Tisztelt Kollégák!

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt kamarai tagtársakat, hogy a Budapest, VIII. Somogyi Béla u. 21. (Hrsz.: 36468) sz. alatti ingatlanba tervezett irodakialakítás tekintetében lezáratlan tervezői szerződéssel rendelkezünk. A Navitasof Zrt-vel, mint megrendelővel megkötött és aláírt szerződés ellenére a leszállított Kiviteli tervdokumentáció tervezési díja nem került kifizetésre.

A Magyar Építész Kamara Etikai-fegyelmi Szabályzatának 16. § értelmében felhívom a tisztelt kamarai tagok figyelmét, hogy az elkészített terveket szellemi és személyi jogok védik, azoknak az eredeti tervező hozzájárulása nélküli tovább dolgozása, illetve felhasználása etikai vétségét valósít meg, amely fegyelmi eljárást von maga után. Az elkészült tervek további felhasználási, továbbtervezési és módosítási jogával mi rendelkezünk.

A Magyar Építész Kamara Etikai-fegyelmi Szabályzata 17. § (1) pontja kimondja, hogy amíg egy tervezőnek lezáratlan jogviszonya áll fenn, addig a szerződésben megnevezett ingatlannal kapcsolatosan megbízást egyetlen egy építész sem vállalhat.

 

Szenes István
BÉ1 01-0179 /02, É1 01-0179/03

Ybl-díjas és Europa Nostra díjas belsőépítész
Érdemes művész
Tiszteleti egyetemi tanár
a Magyar Művészeti Akadémia tagja
+36309311589


A Kamarai tagok közleményei aloldalon bármelyik kamarai tag felteheti közleményét, melyben tájékoztatja építész társait arról a megbízójáról, aki nem fizette ki tartozását. A Magyar Építész Kamara a weboldalára felkerülő közleményeket nem vizsgálja, nem ellenőrzi, azok valódiságáért felelősséget nem vállal. A kamarai tagok etikai felelőssége, hogy építész társait ne tévessze meg, hogy az oldalra felkerülő közlemények igazak legyenek és valós, jogos követeléseket tartalmazzanak.

A bejelentések kizárólag a tagjaink védelme érdekében kerülnek közzétételre.

Létrehozás időpontja: 2021-10-20 18:16:47
Utolsó módosítás időpontja: 2021-10-20 18:19:11
Cimkék: kamarai, tagok, közleménye, budapest, somogyi, béla; Beküldő: Kovács Zsófia
Megtekintések száma: 6488
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46742